Tudorele, Tudorele – CSM, aviz negativ solicitării de revocare a procurorului şef al DNA

0

Tudorel Toader a înfrânt, din nou. CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Koveși.

“Secţia a decis respingerea solicitării ministrului Justiţiei cu privire la posibilitatea revocării procurorului şef, prin urmare avizul este unul negativ”, a anunţat vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru.El a precizat că urmează ca Secţia să motiveze aceste aviz: “În perioada imediat următoare, hotărârea va fi motivată şi transmisă decidenţilor”.

Şedinţa în care Secţia pentru procurori a CSM a discutat cererea de revocare a şefei DNA s-a terminat după aproximativ două ore şi jumătate. Potrivit news.ro, Tudorel Toader, a susţinut că prin raportul privind analiza activităţii manageriale a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a scos la suprafaţă tot ce a crezut necesar de evidenţiat, adăugând că dacă prezenta aceste lucruri anul trecut nu îl lua nimeni în seamă. Toader a declarat că, din punctul său de vedere, rezultatul şedinţei este previzibil. Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că motivele invocate de ministrul Justiţiei în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

Citiți și: Patriarhia Română construiește un bloc peste regimul de înălţime al zonei unde se dorește a fi amplasat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele