TUI: Vacanțele în Antalya, posibil mai ieftine în 2022, pe fondul războiului din Ucraina

0
- Reclama -

Conflictul armat din Ucraina are consecințe asupra turismului din Antalya, una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru turiștii români, dar mai ales pentru cei ruși și ucraineni.

Estimările indică o scădere drastică a numărului de vizitatori din cele două țări în acest an, arată o analiză realizată de TUI Travel Center, franciza românească a TUI Group, turoperatorul nr. 1 mondial. Astfel, se estimează că Antalya va primi cu aproximativ 75% mai puțini turiști din Rusia față de anul trecut, în vreme ce dinspre Ucraina nu se vor înregistra sosiri turistice. În acest context, e de așteptat ca tarifele pentru vacanțele all inclusive în resorturile din Antalya să scadă, pentru că hotelierii turci vor urmări să umple locurile lăsate libere de turiștii din cele două țări și să atragă cu prețuri mai mici vizitatorii din alte zone.

“Rusia și Ucraina se numără printre țările care generează cei mai mulți turiști Antalyei; în 2019, de pildă, înainte de pandemie, a fost înregistrat un record: nu mai puțin de 5,5 milioane de ruși și-au făcut vacanțele în Antalya, fiind pe primul loc în top, iar din Ucraina au ajuns peste 800.000 de vizitatori, țara plasându-se pe a treia poziție. În 2022, pe baza evaluării făcute în acest moment, e de așteptat numărul lor să scadă dramatic. De aceea, hotelierii turci se vor concentra în acest sezon și mai mult pe atragerea de turiști din țări precum România, dar și din vestul Europei, și e posibil să asistăm la ajustări de preț pentru vacanțe, dar fără a putea avansa o anumită cifră”, afirmă Ștefan Leontin Joos, general manager TUI Travel Center.

De altfel, pe baza rezervărilor făcute până în prezent de turiștii români, Antalya rămâne destinația de vacanță favorită pentru sezonul estival 2022.

“Deși 2022 începuse promițător pentru turism, războiul de la granițele noastre a temperat rezervările Early Booking la finalul lunii februarie și, parțial, în martie, nivelul putând fi comparat cu cele două luni de stare de urgență din 2020, la debutul pandemiei de coronavirus. Însă, treptat, speranța că acest conflict se va încheia curând i-a determinat pe români să revină la planurile de vacanță, așa încât ritmul rezervărilor a fost reluat, deși încă destul de timid”, menționează Ștefan Leontin Joos.

- Reclama -

Pe lângă Antalya, în topul destinațiilor căutate de români în această perioadă pentru vacanța de vară se află și insulele grecești (Creta, Rhodos, Zakynthos), dar se constată o creștere a solicitărilor și pe segmentul destinațiilor exotice (Caraibe, Africa – Zanzibar în special, Asia). Majoritatea rezervărilor făcute în această perioadă sunt pentru sezonul estival, însă mulți români își cumpără vacanțe de 7 nopți, cu zbor charter, și pentru perioada sărbătorilor pascale. În ceea ce privește tipul de pachet selectat, predomină cererile pentru all-inclusive, dar au revenit în actualitate și vacanțele de tip city break, în care turistul optează doar pentru cazare și mic dejun.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele