Turcan: Minerii îşi vor primi banii

0

Ministrul Muncii Raluca Turcan a anunţat, după ce a avut o întâlnire luni cu reprezentanţii minerilor, că cei aproape 3.000 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara îşi vor primi salariile în trei tranşe, prima fiind acordată pe 25 şi 26 februarie. 

 

Ea a mai spus că o primă măsură a fost elaborarea unei ordonanţe de urgenţă care este publicată în Monitorul Oficial, şi care prevede că din fondul de garantare al salariilor pot fi făcute plăţile către Complexul Energetic Hunedoara, care se află în insolvenţă.

„Astăzi (luni – n.r.) vom aproba o Hotărâre de Guvern prin care vom elabora şi prezenta normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăţilor, rezultată din ordonanţa de urgenţă. Vom aloca bani în trei tranşe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează – plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajaţii care intră la pensie şi, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre şi de la locul de muncă, precum şi tichetele de masă”, a explicat Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută luni, după întâlnirea cu reprezentanţii minerilor.

Ministrul Muncii a adăugat că vor fi acordaţi în prima tranşă şi banii pentru subvenţia la căldură.

„Am agreat ca aceste plăţi în trei tranşe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 şi 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante şi o parte din beneficiile restante, cum sunt tichtele de masă şi banii de transport, şi un alt mare avantaj al acestei soluţii este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze şi să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcţionarea pe termen lung”, a completat Turcan.

Capacitatea de cazare turistică a scăzut

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele