Turcia anulează cursele aeriene spre mai multe țări

0

Fahrettin Koca, ministrul turc al Sănătăţii, a anunţat că toate cursele aeriene comerciale spre şi dinspre Italia, Irak şi Coreea de Sud au fost anulate din cauza epidemiei de coronavirus. În altă parte a globului, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat o mobilizare „totală” a guvernului său împotriva epidemiei de coronavirus, în contextul în care au fost înregistrate 376 de noi cazuri duminică.

 

Măsura intră în vigoare duminică la ora locală 12:00, a precizat ministrul turc, adăugând că graniţa terestră a Turciei cu Irakul a fost de asemenea închisă.

În urmă cu câteva zile, Turcia a anulat cursele aeriene comerciale spre şi dinspre China şi Iran, relatează Agerpres.

 

Președintele Coreei de Sud a anunțat mobilizare „totală” împotriva epidemiei de coronavirus

 

Ţara cea mai afectată de epidemie după China, Coreea de Sud se confruntă de câteva zile cu o înmulţire semnificativă a noilor cazuri, în special datorită unei campanii intense de depistare.

Autorităţile sanitare au anunţat duminică faptul că au înregistrat 376 de noi cazuri de contaminare, ridicând numărul total la 3.526, dintre care 17 morţi.

Zeci de evenimente au fost anulate în peninsulă, iar peste 70 de ţări au impus restricţii asupra călătoriilor în Coreea de Sud.

„După ce a ridicat alerta la cel mai înalt nivel, guvernul este acum mobilizat total”, a declarat Moon în timpul unui discurs cu ocazia marcării Mişcării de la 1 martie 1919, unul din actele fondatoare ale luptei pentru independenţă împotriva colonizării japoneze (1910-1945). Amploarea celebrărilor a fost redusă în acest an.

 

„Vom putea să dominăm epidemia de Covid-19 şi să ne relansăm economia afectată”, a promis el

 

Aproape 90% din noile cazuri au fost semnalate la Daegu, al patrulea oraş al ţării, şi în provincia învecinată Gyeongsangbuk-do, a precizat într-un comunicat Centrul coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC).

Citește și: Coronavirus reduce poluarea în China

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele