Turcii spre Colţescu: Eu nu pot să spun <<ţigan>> aici!

0
- Reclama -

Dacă în primele zile de după partida PSG – Istanbul Başakşehir, Sebastian Colţescu (43 de ani) a fost vizat de acuze pentru rasism şi criticat din mai multe direcţii, între timp, dovezile şi explicaţiile apărute au mai luat presiunea de pe centralul craiovean. Trebuie subliniat ca brigada din România a fost, pur şi simplu, hărţuită de delegaţia turcă.

 

Sebastian Colţescu a ajuns cel mai cunoscut arbitru din lume peste noapte! Doar că motivul pentru care a dobândit această notorietate i-a „pătat“ cariera internaţională care, oricum, urma să se încheie în ianuarie 2021.

Vezi Erdogan continuă atacurile la adresa Franței, acum ”pe spinarea” lui Colțescu

În primele 48 de ore de după scandalul de pe „Parc des Princes“, Colţescu s-a aflat sub tirul acuzelor. Abia după ce zgomotul nejustificat al acestui scandal a scăzut în intensitate, au ieşit la iveală două lucruri importante. În primul rând, acuzele de rasism la adresa centralului craiovean sunt aberante din moment ce el a folosit un cuvânt, „negru“, care descrie o culoare în limba română şi n-are conotaţii rasiste.

- Reclama -

Drama lui Colţescu: Povestea arbitrului care a indignat Europa. În 2008, a vrut să se sinucidă

In primele 14 minute ale meciului PSG – Istanbul Başakşehir, brigada din România a fost, pur şi simplu, hărţuită de delegaţia turcă. Totul a culminat cu momentul în care un membru din stafful celor de la Istanbul Başakşehir i-a spus lui Colţescu:

„În ţara mea, se spune că românii sunt gypsy (n.r. – ţigani). Dar eu nu pot să spun <<ţigan>> aici“.

Webo, interviu incendiar pentru BBC: „Sincer să fiu, îmi este ruşine“. A primit mesaje de ameninţare din România

Cum, pe imagini, această afirmaţie lipsită de bun simţ se aude foarte clar în engleză, fără să se vadă şi autorul ei, s-a speculat că ea i-a aparţinut antrenorului Okan Buruk, fost coechipier cu Hagi la Galatasaray.

Colţescu, dărâmat: Prima sa reacţie după ce a fost acuzat de rasism

Dacă, într-adevăr, Okan Buruk a rostit această frază vom afla, probabil, după ancheta UEFA. Iar asta pentru că forul european s-a sesizat şi, după analizarea imaginilor, a deschis o anchetă pentru rasism şi împotriva formaţiei Istanbul Başakşehir.

Informaţia a fost furnizată de ziarul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung“. Din datele care circulă în presa internaţională, ancheta UEFA poate oferi un prim verdict în acest caz, săptămâna viitoare.

VEZI CUM CINEVA DIN DELEGAŢIA TURCĂ ÎI FACE „ŢIGANI“ PE ROMÂNI

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele