Turismul din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus

0

Sectorului turismului din Franţa este afectat puternic de epidemia de coronavirus, potrivit ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire, citat de CNBC.

”Avem mai puţini turişti în Franţa, cu 30%-40% mai puţini decât ne aşteptam”, a declarat duminică Le Maire, participant la reuniunea miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din statele membre ale organizaţiei G20, care a avut weekendul trecut la Riad, în Arabia Saudită.

”Aceasta este, desigur, un impact important pentru economia franceză”, a spus ministrul.Infecţia cu noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019 în oraşul chinez Wuham, iat boala a omorât de atunci aproape 2.500 de oameni în China.

Pe fondul interdicţiilor de călătorie şi a amânărilor, cererea pentru călătoriile aeriene a scăzut, ceea ce a dus la anularea a peste 200.000 de zboruri.Franţa este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, Potrivit Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene, 89,4 milioane de vizitatori au călătorit în Franţa în 2018, iar turismul reprezintă aproape 8% din PIB-ul ţării.

Citește și: Halep se menține pe locul 2

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele