Ţuţuianu: Dragnea contestă completele de judecători în speranţa că va fi extras acela dispus să-i facă jocul murdar

0

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD luna trecută, a anunțat sâmbătă că instanţa a amânat judecarea deciziei privind excluderea sa, pentru că avocații partidului au cerut strămutarea procesului. În acest context, el a făcut o paralelă cu contestațiile lui Liviu Dragnea privind completurile de 5 de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din păcate, la termenul din data de 05.12.2018, instanţa a decis amânarea, întrucât PSD a făcut o cerere de strămutare a cauzei, la o altă instanţă, din cauza calităţii mele de senator. În opinia lor, faptul că sunt senator poate influenţa imparţialitatea judecătorilor Tribunalului Dâmboviţa. Dacă aş merge pe aceeaşi logică, aş înclina să consider că nicio instanţă din România nu ar putea soluţiona cauza, pentru că Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, este al treilea om în stat. Dacă ne gândim cum amână şi contestă completele de judecători, în speranţa că va fi extras acel judecător dispus a-i face jocul murdar, atunci poate îmi înţelegeţi îngrijorarea”, a scris Adrian Ţuţuianu pe Facebook.

„Ca urmare, deja am calitatea de parte (reclamant sau pârât) în trei cauze aflate pe rolul Tribunalului Dâmbovița sau al Curții de Apel Ploiești: 1. 13.12.2018 – strămutarea cauzei; 2. 17.12.2018 – cerere de ordonanță președințială; 3. Cererea în anularea hotărârii CEX Național al PSD se află în procedură de regularizare, urmând să primesc termen”, a precizat senatorul.

După ce a fost exclus din PSD, Adrian Ţuţuianu a fost revocat la finalul lunii trecute în plen, din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, cu 53 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi 14 abţineri, în locul său fiind numit social-democratul Şerban Valeca.

El a fost exclus alături de Marian Neacșu, care ocupa funcția de secretar general al PSD.

Citește și Guvernul a dat 43 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru plata pensiilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele