TVR, somată să facă publice contractele colaboratorilor

0

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, au depus marţi la Tribunalul Bucureşti cererea de chemare în judecată a conducerii SRTV pentru refuzul acesteia de a permite accesul la contractele încheiate cu colaboratorii.

“Având în vedere că în presă au apărut mai multe informaţii privind ‘dezmăţul financiar’ făcut de conducerea TVR, prin încheierea, în mod preferenţial, a unor contracte de colaborare de ordinul zecilor de mii de euro, cu mai multe persoane care prestau exact aceleaşi activităţi cu angajaţii din instituţie, mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie ai SRTV, între care şi reprezentantul salariaţilor, membrii ai Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlamentul României, precum şi organizaţii sindicale au cerut explicaţii oficiale preşedintelui-director general Doina Gradea. Aceasta a refuzat, tratând cu aroganţă inclusiv pe membrii Comisiilor parlamentare. Ca urmare a acestei situaţii deputaţii au hotărât constituirea unei comisii de anchetă pentru a verifica cheltuielile respective”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii SRJ MediaSind precizează că, ţinând cont de faptul că aceste cheltuieli sunt informaţii de interes public, SRTV fiind, potrivit legii de organizare şi funcţionare, o instituţie plătită în proporţie de peste 80% de la bugetul de stat, în data de 6 februarie 2019 a depus o cerere în baza Legii nr. 544 /2001 prin care a solicitat lista nominală a terţilor cu care SRTV a încheiat contracte de colaborare şi de cesiune a drepturilor conexe pentru participarea sau realizarea programelor şi emisiunilor televiziunii publice în anii 2017, 2018 şi în luna ianuarie 2019, cu precizarea tipului de activitate prevăzut în contract şi a programului / emisiunii aferente şi sumele plătite de SRTV colaboratorilor externi în perioadele menţionate, cumulate pentru fiecare tip de activitate în parte.
Citește și: Ioan Mircea Pascu s-a supărat ca … europarlamentarul pe partid

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele