Ucraina a lansat un nou val de raiduri anticorupție

0
Ucraina-Rusia-Crimeea
Ucraina-Rusia / Crimeea
- Reclama -

Ucraina a lansat un nou val de raiduri anticorupție ”victime” fiind persoane cu rang înalt în stat, inclusiv unul dintre cei mai bogați bărbați ai țării, Ihor Kolomoisky.

 

Casa fostului ministru de interne, Arsen Avakov a fost percheziționată ca parte a curățării aparatului de stat de oameni corupți.

După ce ucraina a lansat o acțiune anticorupție masivă, oficialii au declarat că liderii serviciului vamal au fost concediați.

Șeful partidului președintelui Volodymyr Zelensky în parlament a declarat că Ucraina se va schimba în timpul războiului.

”Dacă cineva nu este pregătit pentru schimbare, atunci statul însuși va veni să-i ajute să se schimbe”, a spus David Arakhamia pe Telegram.

- Reclama -

Ucraina simte presiuni crescânde din partea partenerilor săi occidentali, în special a UE, pentru a combate corupția.

Când Zelensky a ajuns la putere în 2019, a menționat lupta împotriva corupției drept una dintre principalele sale priorități.

Vezi și UE dorește înființarea unui Tribunal Special care să judece ”crimele Rusiei în Ucraina”

Kiev urmează să găzduiască săptămâna aceasta un summit cu oficiali de frunte ai UE, văzută de Ucraina ca fiind extrem de importantă în presiunea sa de aderare la uniunea de 27 de membri.

Kievul a primit statutul de candidat al UE la patru luni de la invazia Rusiei, dar a fost îndemnat să facă mai mult pentru a combate corupția.

Zece persoane majore ucrainene au demisionat săptămâna trecută, ca parte a epurării, inclusiv șeful adjunct al domnului Zelensky, Kyrylo Timoșenko.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele