Ucraina așteaptă reprezentanții României să măsoare canalul Bâstroe

AUR și Grindeanu au mai rămas fără un subiect

1
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu
- Reclama -

Specialiştii români vor putea începe măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023, s-a convenit vineri în cadrul primei întâlniri tehnice româno-ucrainene referitoare la canalul Bâstroe, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

 

Politicieni ”inflamiști” precum Sorin Grindeanu, cel care a adus problema Bâstroe pe agendă sau cei ce la AUR care o tot ”învârt” pe TikTok, rămân aftfel fără subiect controversat cu tentă naționalistă.

canal bistroe
Canal Bâstroe

Subliniem că zona Bâstroe este integral aflată în Ucraina, deci autoritățile române nu pot impune restricții, Ucraina fiind, în ciuda războiului cu armatele criminal la lui Putin, un stat suveran.

Vezi și ce spun s  pecialiștii despre afirmațiile că Delta Dunări poate seca din cauza adâncirii canalului Bâstroe.

Totodată, s-a stabilit ca punct unic de contact câte un expert al fiecărei părţi, iar aceştia urmează se se întâlnească luni, 6 martie, pentru a stabili detaliile planului de efectuare a măsurătorilor pe Braţul Chilia şi pe Canalul Bâstroe, care sunt estimate să dureze 10 zile.

- Reclama -

„Astăzi, 3 martie 2023, a avut loc o întâlnire tehnică, în format videoconferinţă, la nivel de experţi între partea română şi cea ucraineană. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părţi. Participanţii au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023. Totodată, s-a stabilit ca punct unic de contact câte un expert al fiecărei părţi. Aceştia se vor întâlni luni, 6 martie 2023, pentru a stabili detaliile planului de efectuare a măsurătorilor pe Braţul Chilia şi pe Canalul Bâstroe, acestea fiind estimate să dureze 10 zile. Cele două părţi au convenit că este cea mai bună soluţie care să clarifice informaţiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bâstroe şi a Braţului Chilia”, se menţionează în comunicat.

Partea română şi-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenţi şi specialişti din Ucraina, dar şi ai unor instituţii terţe.

Partea ucraineană va asigura securitatea navelor şi personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare, subliniază MTI.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele