Ucraina mulțumește Germaniei și acuză Italia de complicitate cu Rusia

0
obuz ucraina

Kievul a anunţat marţi sosirea tunurilor autopropulsate germane Panzerhaubitze 2000 în arsenalul său, după săptămâni de negociere între Ucraina şi aliaţii săi occidentali pentru primirea de „arme puternice” capabile să respingă atacurile ruse în Donbas, relatează AFP, citată de Agerpres.

 

„Panzerhaubitze 2000 fac în sfârşit parte din arsenalul de obuziere de 155 mm al artileriei ucrainene”, şi-a exprimat satisfacţia pe Twitter ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov, care a spus că apreciază eforturile Berlinului de a ajuta militar Kievul.

„Artileriştii noştri vor încălzi câmpul de luptă”, a postat Reznikov pe Twitter, alături de o fotografie cu două Panzerhaubitze 2000 în acţiune.

Vezi și Autoritățile din Miami cumpără armele ilegale din oraș pentru a le trimite în Ucraina. „Nu se va pune nicio întrebare”

Panzerhaubitze 2000 este un tun automotor fabricat de grupul Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Aparatele destinate Ucrainei provin din stocurile Bundeswehr, a precizat la începutul lui mai ministrul apărării, Christine Lambrecht.

Automotoarele Panzerhaubtize 2000 desfăşurate în Ucraina urmează să se alăture celorlalte cinci obuziere de acelaşi tip pe care Ţările de Jos au anunţat recent că vor să le furnizeze Kievului.

Kiev: compania italiană Danieli furnizează rușilor echipamente pentru submarine și tancuri

Atacul împotriva companiei Danieli a sosit direct de pe contul oficial de Twitter al Ministerului Apărării din Ucraina. „După patru luni de război pe scară largă, italiana Danieli continuă să colaboreze cu uzinele rusești, furnizând echipamente pentru producția de submarine nucleare și blindaje pentru tancuri”. Acesta este textul declarației care a repropus o temă care a apărut deja în ultimele luni, în condițiile în care grupul, care are comenzi de peste 4 miliarde de euro, are numeroase interese pe piața rusă, dezvăluie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

„Sprijinirea complexului militar rus este împotriva considerentelor legale și morale”, a adăugat ministrul apărării Oleksii Reznikov.

Danieli & C. Officine Meccaniche SpA, care are sediul central în Buttrio în provincia Udine, este unul dintre liderii mondiali în producția de uzine siderurgice. Are birouri în întreaga lume și locuri de producție din Franța până în Brazilia și China, din India până în Thailanda și Japonia. În Rusia are trei sedii: Danieli Volga LLC în Dzeržinsk (unitate de producție, centru de proiectare și centru de service), Sucursala Danieli Volga în Magnitogorsk (centru de service) și Danieli Russia Engineering LLC (centru de service) la Moscova.

Grupul Danieli a răspuns imediat: „Activitățile nu au în vedere în niciun fel producția directă de material de război, iar contractele stipulate nu prevăd niciodată implicarea în alegerile de producție ale clienților”. Apoi explică: „Compania este unul dintre cei mai importanți producători mondiali de mașini și instalații pentru industria metalurgică, iar gama de produse a Grupului include mașini, instalații și procese pentru toate ciclurile de producție a oțelului și a metalelor neferoase, de la tratarea mineralelor și a deșeurilor la produse finite”.

Pe de altă parte, nu există producție de război. Danieli informează că după izbucnirea războiului a „pus în aplicare toate măsurile necesare pentru a-și alinia activitățile cu măsurile adoptate de Italia și Uniunea Europeană”.

„Aceste măsuri au fost aplicate fără întârziere persoanelor, entităților și companiilor supuse sancțiunilor. În plus, compania este angajată în situația de urgență umanitară și oferă ajutor concret populației implicate în războiul din Ucraina. Personalul care lucrează în biroul tehnic al Grupului Danieli din Dnipro, în prezent închis, au fost duși în siguranță, împreună cu familiile lor, iar compania a organizat transportul și cazarea a aproximativ o sută de persoane la Campusul Danieli din Friuli Venezia Giulia”. Comunicatul de presă se încheie cu „avertismentul de a nu mai publica știri adecvate incorecte și/sau false”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele