UDMR are propunere pentru Avocatul Poporului: Fábián Gyula 

0

Vicepremierul Dan Barna a declarat că UDMR a făcut o propunere pentru funcția de Avocat al Poporului. Șeful USR a menționat că este vorba despre un “profesionist în domeniul Dreptului”.

 

Întrebat când va fi tranşată chestiunea Avocatului Poporului şi dacă UDMR a propus un nou nume, Barna a confirmat.

“O să vedem într-o săptămână, maxim două, dar sper să fie săptămâna viitoare, să putem lua o decizie. Într-adevăr, am primit o nouă propunere din partea celor de la UDMR. (…) Abia aştept să vedem CV-ul şi caracteristicile profesionale ale acestei propuneri. Nu cunosc persoana respectivă. (…) Asta e informaţia pe care o am: un profesionist în domeniul Dreptului, din Cluj”, a declarat Barna, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Vezi și PNL: Spor de praf de 2500 de lei la instituția Avocatul Poporului

Ce spune UDMR despre Fabian Gyula

Deputatul Csoma Botond a confirmat că UDMR îl susține pe Fábián Gyula pentru funcția de Avocat al Poporului, conform unei declarații făcute luni pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.

Deputatul UDMR Csoma Botond a spus că și PNL susține propriul candidat pentru acest post și încă nu a fost luată o decizie în cadrul coaliției pentru numirea finală.

Botond l-a descris pe Fabian Gyula ca fiind un lider echilibrat cu un „CV impecabil”.

Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele