Plătiți degeaba la stat! UDMR-ista Rákosi-Seiwarth Ildikó, șefa ANCPI, a demisionat în urma perchezițiilor DNA

1
ildiko ancpi

Șefa Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), secretarul de stat Rákosi-Seiwarth Ildikó, a demisionat din funcție și a fost înlocuită de o altă reprezentantă a UDMR, o apropiată a ministrului Cseke Attila, Hajnalka Ildiko Vig, transmite publicația PressHub.ro.

 

Deciziile au fost semnate de premierul Nicolae Ciucă și publicate în Monitorul Oficial de luni, 27 iunie.

Presshub a relatat că ANCPI a fost percheziționată de procurorii DNA după ce s-a constatat că șefa instituției nu era prezentă la serviciu și că semna acte acasă, la Miercurea Ciuc, actele fiind transportate de șoferii instituției.

Premierul a trimis Corpul de Control la ANCPI, a constatat neregulile, dar la presiunea liderilor UDMR, concluziile acestuia au fost modificate, scrie PressHub.ro.

Salariul șefului ANCPI este de aproape 12.000 de lei pe lună, la care se adaugă câteva mii de lei ca președinte al Consiliului de Administrație al Agenției.

Vezi și Nasui a desființat 40 de posturi create pentru loaze și “pile” poltice

Control mușamalizat

Direcția Generală de Control din cadrul Corpului de Control al primului ministru este condusă de Ion Damian, un fost polițist din cadrul DGA Timișoara și propus de Sorin Grindeanu ca secretar general adjunct al ministerului Transporturilor.

Potrivit unor surse din interiorul echipei de verificări, deși a constatat nereguli grave în ceea ce privește activitatea șefului instituției dar și starea de nemulțumire generală care există în interiorul ANCPI, concluziile raportului au fost mușamalizate.

Ca fapt divers, soția lui Ion Damian, cel care coordonează direcția din subordinea primului ministru este angajată a ANCPI. Acest lucru reiese din declarația de avere pe 2020 a lui Damian.

Vezi și Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

Nemulțumirile directorilor Agenției din teritoriu sunt legate de faptul că aceștia, deși locuiesc și muncesc în județele din țară sunt plătiți direct de la București, de către ANCPI Central, ei fiind în subordinea unui director general adjunct al instituției. Acest lucru se întâmplă doar în cazul directorilor, ceilalți angajați ai ANCPI din teritoriu fiind plătiți de centrele județene.

Astfel, șefii Agenției din teritoriu sunt controlați politic de la București.

Noua șefă a ANCPI, Hajnalka Ildiko Vig, este registrator șef al OCPI Bihor și consilier local în Oradea.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele