UDMR vrea autonomie dar și funcții de conducere în Parlamentul României

0
hunor dragnea

UDMR vrea autonomie dar și funcții de conducere în Parlamentul României. Deputatul UDMR de Bihor, Szabó Ödöncel care ar putea fi ministrul Tineretului și Sportului în noul guvern de coaliție spune că până în acest moment nu s-au negociat ministerele și că discuțiile dintre liderii PNL, USR-PLUS și UDMR.

 

Domnia sa spune că UDMR ar putea cere chiar și o poziție de conducere în Camera Deputaților. Parcă uitând de autonomia cerută pentru un teritoriu al României, Szabó Ödöncel vrea pentru Președintele UDMR, Kelemen Hunor mai mult decât a cerut vreodată Uniunea.

„Păi daca domnul Orban si domnul Barna încep să se certe pentru președinția Camerei Deputaților, atunci eu vă pot spune că domnul Kelemen ar fi un președinte foarte bun”, a comentat Szabó Ödön.

Vezi și Implicați în reprimarea Revoluției din 1989, deputați AUR

La inisistențele invitaților din platou, Szabó Ödön a subliniat că UDMR nu va intra la guvernare dacă propunerile formulate de liderii maghiari nu vor fi luate în seamă.

„Dacă miniștii pe care-i propune UDMR nu vor fi acceptați, veți mai intra la guvernare?”, a venit întrebarea pentru Szabó Ödön.

„Nu. Nu vom mai intra”, a răspuns deputatul UDMR, adăugând că nu trebuie să se aștepte nimeni ca UDMR să dea informații publice din negocierile interne, dar că UMDR – așa cum a procedat și până acum – nu va accepta compromisuri.

Vezi și Nu mai e niciun dubiu: PMP și Pro România nu au intrat în Parlament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele