UDMR vrea să definească prin lege care sunt drumurile pentru ciclism

0

Viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás a declarat că în actualul sistem juridic nu există o definiţie clară a pistelor de biciclete, astfel autorităţile locale nu pot solicita sprijin financiar naţional sau de la UE pentru extinderea acestora. Drept urmare, UDMR a depus acest proiect de lege în Parlament.

 

Propunerea legislativă a fost elaborată de ministrul Mediului Tánczos Barna, viceliderul senatorilor UDMR Fejér László Ödön, viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Jakab Barna, arată un comunicat de presă al UDMR.

Deputatul UDMR, membru al Comisiei pentru infrastructură şi transport, a declarat în legătură cu această propunere, că din acest moment, pistele de biciclete vor fi clasificate în trei categorii, la fel precum drumurile publice: de interes local, judeţean şi naţional. Astfel, drumurile de ciclism de interes naţional ar fi în proprietatea statului, cele de interes judeţean în proprietatea Consiliului Judeţean, iar cele de interes local în proprietatea primăriilor.

Viceliderul grupului parlamentar al grupului UDMR din Camera Deputaţilor a subliniat faptul că, această propunere legislativă introduce un nou concept în sistemul juridic din România, mai exact termenul de drum pentru ciclişti în loc de pistă, destinat persoanelor care circulă cu bicicleta, mai transmite sursa citată.

Claudiu Târziu susține că partidul pe care îl reprezintă nu a organizat protestele din zilele precedente

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele