UE a aprobat ajutoarele financiare masive ale Franței și Danemarcei către companii

0

Comisia Europeană a aprobat sâmbătă trei scheme de ajutor de stat ale Franţei pentru a atenua impactul economic al pandemiei de coronavirus (COVID-19), prin care se vor aloca 300 de miliarde de euro (323 miliarde de dolari) companiilor care se confruntă cu dificultăţi, transmit AFP şi Reuters.

 

Două scheme permit Bpifrance, Banca de investiţii a statului francez, să furnizeze garanţii de stat pentru împrumuturile comerciale şi liniile de creditare pentru firmele cu până la 5.000 de angajaţi.

Bpifrance deţine participaţii inclusiv la Renault, Engie, Orange, grupul PSA şi Air France-KLM.

Producătorii de îngrăşăminte chimice solicită Guvernului ajutor de stat pentru achiziţia de gaze naturale

A treia schemă furnizează garanţii de stat băncilor care acordă împrumuturi noi tuturor tipurilor de companii. Acesta este un ajutor direct către firme, care permite băncilor să furnizeze rapid lichidităţi oricărei companii care se confruntă cu dificultăţi.

“Comisia Europeană a aprobat cele trei măsuri propuse de Franţa pentru a ajuta economia să gestioneze impactul epidemiei. Aceste scheme ar urma să mobilizeze sprijin de lichiditate de 300 de miliarde de euro pentru companiile afectate de această situaţie fără precedent. Lucrăm sub presiunea timpului cu statele membre pentru a le da posibilitatea să adopte acţiuni ţintite, eficiente şi rapide”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Comisia Europeană a aprobat sâmbătă o schemă de garanţii de stat a Danemarcei pentru IMM-urile afectate de pandemie, în valoare de aproximativ un miliard de coroane daneze (130 milioane de euro). Schema este în concordanţă cu legislaţia UE privind ajutoarele de stat

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele