UE examinează presupuse practici anticoncurenţiale

0
- Reclama -

Uniunea Europeană examinează presupuse practici anticoncurenţiale pe piaţa cipurilor utilizate pentru inteligenţa artificială, dominată de Nvidia, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg News.

 

Comisia Europeană a colectat în mod informal opinii cu privire la practicile potenţial abuzive din sector pentru unităţile de procesare grafică (GPU), utilizate pentru lucrul cu inteligenţa artificială şi pentru jocuri, pentru a înţelege dacă este nevoie de intervenţie viitoare, se arată în articolul citat de Reuters.

Investigaţia, aflată în stadiul iniţial, ar putea să nu ducă la o anchetă oficială sau la sancţiuni, a adăugat articolul.

Nvidia, care deţine aproape un monopol pe piaţa GPU-urilor, cu o cotă de piaţă de 80%, a refuzat să comenteze, în timp ce Comisia Europeană nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii a Reuters.

- Reclama -

Agroserv Măriuţa, care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, a raportat pierderi de aproape 400.000 lei

Autorităţile franceze au intervievat, de asemenea, jucătorii de pe piaţă cu privire la rolul cheie al Nvidia în cipurile AI, politica sa de preţ, deficitul de cipuri şi impactul acestora asupra preţurilor, a adăugat articolul.

Autoritatea pentru concurenţă a Franţei a efectuat marţea vtrecută o percheziţie asupra unei companii din ”sectorul plăcilor grafice”, despre care o persoană cu informaţii directe a declarat pentru Reuters că este Nvidia.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele