UEFA refuză să facă jocurile echipelor bogate

0
- Reclama -

Președintele UEFA, Aleksandr Ceferin, a pus capăt speculațiilor legate de o ligă a marilor cluburi,  cu ocazia celui de-al 41-lea congres al forului continental, desfășurat în Finlanda, la Helsinki.

„Anumitor cluburi, le spun cu calm, cu seninătate, dar cu fermitate și determinare: nu va exista o ligă închisă. Acest lucru nu corespunde ideilor și valorilor noastre. Este foarte simplu. Noi nu vom ceda niciodată șantajului anumitor ligi, care consideră că pot manipula ligile mai mici sau dicta legile lor federațiilor, întrucât se simt foarte puternice în virtutea încasărilor astronomice pe care le generează. Banii nu fac legea și este o piramidă în fotbal ce trebuie respectată. Dar noi muncim împreună pentru a îndrepta ce trebuie îndreptat și a corecta cât se poate inechitățile constatate, dar pentru care și dumneavoastră sunteți părți responsabile”, a mai subliniat Ceferin.

Săptămâna trecută, asociația cluburilor europene (ECA) a anunțat că este de acord cu UEFA pentru a adopta proiectul său de reformă a competițiilor continentale, punând astfel capăt dorinței de a crea o „Super Ligă” închisă, la care să aibă acces doar marile cluburi europene.

 

sursa foto: fifa.com

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele