Uleiul de măsline scade riscul de deces prematur şi boli cardiovasculare, anunță cercetătorii americani

0

Circa 7 grame de ulei de măsline consumat zilnic scade cu aproape 20% riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare şi respiratorii, arată un studiu pe termen lung la care au participat zeci de mii de persoane.

Acesta a fost derulat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard și arată că oamenii are consumă cantităţi ridicate de ulei de măsline au un risc scăzut de deces prematur, ce poate apărea pe fondul unor afecţiuni precum boli cardiovasculare, boli neurodegenerative sau cancer.

Aceasta este prima cercetare pe termen lung care analizează consumul de ulei de măsline şi rata de mortalitate în rândul populaţiei americane.

Cel mai important rezultat concret al specialiştilor este acela că uleiul de măsline ajută, în mod direct, la scăderea bolilor cardiovasculare.

Rezultatele arată că e importantă reducerea grăsimilor animale şi folosirea uleiurilor vegetale, pentru a preveni bolile cronice şi decesul prematur”, spune cercetătoarea Marta Guasch-Ferré.

La studiul, experţii au folosit date strânse timp de aproape 3 decenii, între 1990 şi 2018, de la 60.582 de femei şi 31.801 bărbaţi, adică un total de 92.383 de persoane.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele