Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu: sportivii pot folosi teste rapide antigen

0

Înainte să fie demis, Vlad Voiculescu a semnat un protocol cu ministrul Eduard Novak, Ministerul Tineretului și Sportului, prin care se permite ca sportivii să fie testați cu teste rapide pentru COVID-19.

 

Decizia a intrat în vigoare, fiind publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Ultima decizie luată de Vlad Voiculescu a fost ca sportivii pot folosi teste rapide antigen.

Vezi și Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu

Până în acest moment, sportivii trebuiau testați cu teste PCR. De acum înainte vor fi acceptate și teste rapide antigen, care costă mult mai puțin. Un test rapid costă în jur de 30 RON, în timp ce un test RT-PCR, pentru un singur sportiv, costă circa 300 RON.

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat această modificare prin intermediul unui comunicat de presă: „Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi.

Testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020, la fel ca și testele RT-PCR.

Lista unităților avizate se regăsește pe pagina Ministerului Sănătății. Această modificare de reglementare atât de așteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și va ușura presiunea financiară care a generat constrângeri și dificultăți în lumea sportului, date fiind costurile semnificativ mai mici ale acestor teste, prin comparație cu cele RT-PCR”, anunță MTS.

Citește și Cîmpeanu: au fost folosite mai puţin de doi la sută din numărul total de teste antigen rapide

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele