Ultima poza a Reginei Elisabeta a II-a înainte să moară

0

Ultima poză cunoscută cu Regina Elisabeta a II-a a fost făcută când a cunoscut-o pe Liz Truss, după ce l-a invitat marți, 6 septembrie 2022 pe noul prim-ministru să formeze un nou guvern, scrie DailyStar.

Anunțul morții reginei Elisabeta a Doua a Marii Britanii și Irlandei de Nord a făcut înconjurul lumii în câteva minute. Suverana Regatului Unit s-a stins din viață joi după-amiază, la reședința regală din Balmoral, în Scoția.

Din cauza stării de sănătate nu tocmai bune din ultima perioadă, Regina Elisabeta a II-a a trebuit să-l desemneze pe fiul ei, Prințul Charles să rezolve mai multe atribuții în locul ei.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a participat, marți, 6 septembrie 2022 la Ceremonia de învestire a lui Liz Truss ca prim-ministru, la Balmoral.

A fost pentru prima dată în cei 70 de ani de domnie când regina Elisabeta nu a călătorit până în Palatul Buckingham pentru numirea noului premier al Marii britanii.

Liz Truss, în vârstă de 47 de ani este cel de-a 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care este numită în această funcție.

La ultima apariției, Regina Elisabeta a purat o frustă în carouri și un pulover gri și folosea bastonul pentru a se putea deplasa mai ușor.

Liz Truss, în vârstă de 47 de ani este cel de-a 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și a treia femeie care este numită în această funcție.

În ultima ei apariție importantă, ea a salutat-o pe liderul proaspăt ales al partidului conservator, Liz Truss.

Într-o imagine care a făcut înconjurul lumii, Regina zâmbește larg în ciuda problemelor de sănătate, în timp ce o așteaptă pe Truss în Salonul de la Castelul Balmoral.

„Și-a îndeplinit datoria de regină chiar și în ultimele ei zile”, a scris pe Twitter o persoană îndoliată.

Înmormântarea Reginei va fi, conform tradiției, o înmormântare de stat, o onoare rară rezervată în mare parte suveranului.

Moartea ei marchează sfârșitul erei elisabetane și este sigur că va declanșa o perioadă prelungită de doliu național.

Prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, a fost informartă de decesul reginei Elisabeta a II-a la ora locală 16:30 (15:30 GMT), cu două ore înainte de anunțul făcut de Palatul Buckingham.

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Întreaga planetă va fi martora unui plan atent orchestrat și detaliat, inclusiv focuri de armă, clopote care vor răsuna pe tot mapamondul și milioane de oameni care se vor aduna pentru a plăti tribut. Marea Britanie se află într-o perioadă de doliu național oficial care durează până la înmormântarea reginei.

Cu numele de cod ”London Bridge”, planul pentru înmormântarea reginei, care a durat ani de zile, va gestiona de la succesiunea la un nou rege până la o perioadă de doliu național, înmormântarea și eventuala încoronare a fiului ei cel mare, regele Carol al III-lea, în vârstă de 73 de ani, potrivit unor informații trasmise de oficialii Palatului Buckingham.

Vineri sicriul reginei va fi mutat în sala de bal de la Castelul Balmoral din Scoția și va fi expus pe un catafalc de onoare, acoperit cu drapelul regal al Scoției și o coroană de flori care se schimbă zilnic. Numeroșii membri ai familiei regale își vor putea aduce omagiul.

Din momentul în care regina Elisabeta la decedat, Charles a devenit oficial monarhul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și șeful statului al țărilor din Commonwealth precum Australia și Canada. Noul rege va fi cunoscut sub numele de Carol al III-lea, a declarat joi un purtător de cuvânt al regalului.

Este o perioadă plină pentru noul rege, care va vorbi cu prim-ministrul Liz Truss, va emite o declarație scrisă și va înregistra la TV către națiune, care va fi difuzată vineri.

Mii de oameni sunt așteptați să lase mesaje de condoleanțe la palatele Buckingham și St. James, din Londra, și la Castelul Windsor, casa familiei regilor și reginelor Marii Britanii de mai bine de 1.000 de ani.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele