Un activist costumat în Boris Johnson a incendiat o barcă în Glasgow

0
Boris-Johnson_incendiere_barca

Un activist pentru climă deghizat în Boris Johnson a incendiat o barcă de mici dimensiuni în faţa centrului de congrese din Glasgow care va găzdui apropiata Conferinţă ONU pentru climă (COP26), pentru a protesta astfel faţă de utilizarea combustibililor fosili, informează DPA.

 

Protestul a fost organizat de Ocean Rebellion, o divizie desprinsă din organizaţia Extinction Rebellion, compusă din activişti care militează pentru combaterea schimbărilor climatice.

Purtând o mască realizată pentru a imita chipul prim-ministrului Marii Britanii, protestatarul a incendiat o barcă de mici dimensiuni pe care era scris mesajul „Your Children’s Future” („Viitorul copiilor voştri”).

Vezi și Refuzați de către PSD, Ciucă și Cîțu vor susținerea USR

Alţi activişti de mediu, în rândul cărora se afla şi o persoană care purta o mască ce imita o canistră de petrol, pe care fusese scris mesajul „Oilhead” („Cap de petrol”), au incendiat teancuri de bancnote în timpul protestului, care a fost organizat pe malul râului Clyde din Glasgow, în faţa centrului de evenimente unde va avea loc COP26.

Protestatarii au spus că iniţiativa lor „simbolizează absenţa completă a obiectivelor Guvernului Marii Britanii pentru combaterea schimbărilor climatice catastrofale, acidificării oceanelor şi distrugerii biodiversităţii, care vor devasta viitorul nostru al tuturor şi vor lăsa un ocean mort pentru generaţiile următoare”.

Floss Stallard, membră a organizaţiei Ocean Rebellion, a cerut renunţarea la exploatarea petrolieră Combo, situată la vest de Insulele Shetland.

„Exploatarea petrolieră Cambo reprezintă o continuare a cedării noastre în faţa presiunii exercitate de industria carburanţilor fosili. Omenirea trebuie să renunţe la petrol, nu să sape noi puţuri de exploatare”, a spus activista britanică.

Organizaţia Ocean Rebellion a fost creată în august 2020 de un mic grup de activişti care făceau parte din Extinction Rebellion.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele