Un alt caz de arestare abuzivă și tortură la Secția 16

1
- Reclama -

Ies la iveală noi abuzuri pe care le-ar fi făcut polițiștii Secţiei 16 din Capitală! După arestarea preventivă a trei dintre ei pentru tortură şi sechestrare, alţi cetăţeni şi-au făcut curaj să mărturisească abuzurile comise de cei în uniformă.

Vlad Alexandrescu povestește că în 2019 ar fi fost agresat de polițiștii Sectiei 16 după ce parcase mașina în fața unui magazin, într-un loc nepermis. În zonă a apărut un echipaj de poliție și de aici a început calvarul.

Acesta a fost încătușat și dus la Secția 16 unde a fost ținut pe burtă mai bine de 4 ore. Un jandarm a stat cu piciorul pe capul lui. Tânărul anunță că la ”arestare” au fost de față 15 polițiști printre care erau și femei.

Vezi și Polițiștii vor avea normă de amenzi

Reacția polițiștilor pare să fie asemănătoare cu modul în care e s- acționat și în cazul bărbaților care ar fi fost torturați. Oamenii legii au refuzat și de data aceasta să urmeze procedurile.

În ajutorul bărbatului a venit sora acestuia, care a aflat de cele întâmplate și a cerut explicații polițiștilor. A fost încătușată și dusă în secție.

- Reclama -

Ministerul Afacerilor Interne anunță că se vor lua măsuri fără precedent în interiorul Poliției Române pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunțat că în următoarele zile vor fi analizate la rece toate disfuncționalitățile din sistem, inclusiv prin verificarea tuturor plângerilor nesoluționate, după care vor fi luate măsuri.

Vezi și Stelian Ion: Secția specială, mecanism de intimidare

Cel care ar fi coordonat abuzurile, în cazul celor doi frați, este unul dintre cei 3 polițiști arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de tortură și lipsire de libertate, după ce au abuzat doi tineri în toamna anului trecut.

Povestea arestării polițiștilor de la Secția 16

Trei dintre polițiștii de la Secția 16 din Capitală au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Alți trei au fost plasați sub control judiciar, iar unul a fost lăsat în libertate, fără nicio măsură, în dosarul în care sunt acuzați de sechestrarea și torturarea a doi bărbați care le-au atras atenția că nu poartă mască de protecție.

Inițial, opt agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Ulterior, trei dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alți trei s-a impus măsura controlului judiciar. Alți doi dintre polițiști erau deja puși sub control judiciar de către procurori.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Cele două victime au povestit prin ce au trecut

Ambii au fost încătușați și loviți, unul dus pe un câmp de lângă București și lăsat acolo, iar al doilea abandonat într-o zonă rău famată din oraș.

„Prietenul meu le-a spus de mască, de ce nu poartă mască, după care un polițist în vârstă a adresat injurii, și eu am adresat, am fost pus la pământ, mi-au pus cătușele, m-au băgat în mașină, mi-au pulverizat spray paralizant și mi-au închis ușile.

După care m-au dus pe câmp. Mi s-au dat doi pumni în coaste, după care am fost pus la pământ, cu fața în jos, m-au bătut cu bastoanele”, spune una din victime.

Cel de-al doi bărbat a spus: „Mi-au pus cătușe, m-au pus pe bancheta din spate, mi-au dat cu spray în ochi, după care pe mine m-au dus undeva în Ferentari.”

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele