Un bărbat cu dizabilități, pus de ANAF să aleagă între pensia de 640 de lei și cântatul la nunți

0

Situația dramatic pentru un bărbat din Gorj, care a fost nevoie să aleagă între pasiunea lui de a cânta la pian, prin care mai câștiga un ban mergând la nunți, și pensia de 640 de lei asigurată de stat, relatează Gazeta de Sud.

Robert Gavrilescu s-a născut cu o deficiență gravă și a ajuns să trăiască în scaunul cu rotile, din cauza handicapului de gradul I. Pasionat încă de mic de cântatul la pian, el a ajuns să cânte la nunți pentru a strânge bani din care să-și întrețină familia.

Până la un punct. De luna trecută, statul român a decis că trebuie să renunţe la activităţile artistice pentru a nu-şi pierde pensia de 640 de lei oferită de stat. Mai exact, o decizie a ANAF obligă persoanele care desfăşoară activităţi artistice să opteze între pensie şi veniturile din activităţile respective.

Din păcate, în România, o persoană cu indemnizație de invaliditate gradul I nu poate cumula pensie cu alte venituri, acest privilegiu îl au doar domnii guvernanţi. Sunt pus în situația să aleg între pensia de 640 de lei și alte venituri. Am ales pensia”, a spus Robert Gavrilescu.

Citește și Primarul obloanelor trase: Firea a rezolvat și gazonul, a închis stadionul

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele