Un deputat USR își anunță demisia din partid spunând că susține referendumul pentru redefinirea familiei

0

Deputatul USR Matei Dobrovie a anunțat joi dimineață pe Facebook că susține inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, susținând că ”deși familia se confruntă cu multe probleme – violența domestică, rata mare a divorțurilor, copii cu părinți plecați în străinătate –, totuși, ea este cea mai potrivită formă de conviețuire și mediul cel mai prielnic pentru creșterea și educarea copiilor”.

Odată cu acest anunț, Dobrovie și-a anunțat și demisia din USR.

Postarea lui Matei Dobrovie conține însă o serie de contradicții de la o frază la alta. Pe de o parte, el susține că ”interesul superior al copilului este să crească” într-o familie formată din bărbat și femeie. În următoarea frază, Dobrovie admite totuși că și familie monoparentale ar trebui susținute și, mai mult, ”ele trebuie sprijinite chiar mai mult decât cele în care există doi părinți”.

”Afirmația că referendumul este „al lui Dragnea” este falsă”, mai spune Dobrovie. Apoi, două fraze mai jos se contrazice din nou: ”dacă PSD chiar ar fi vrut să se organizeze referendumul pentru definirea căsătoriei, ar fi făcut-o demult. Tragerile de timp repetate arată însă că Dragnea și compania au vrut doar să mimeze că susțin referendumul și să îl folosească drept sperietoare și ca mijloc de a distrage atenția de la atacurile asupra justiției și deteriorarea economiei”.

Totodată, Matei Dobrovie critică actuala conducere a USR, pe care o acuză că a deturnat partidul fondat de Nicușor Dan, folosind o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea.

Dobrovie este al patrulea deputat USR care părăsește partidul. Primul a fost chiar Nicușor Dan, care odată cu demisia de la șefia formațiunii, a părăsit și partidul pe care l-a fondat, motivul fiind chiar această temă: poziționarea față de redefinirea familiei în Constituție. El își dorea ca USR să nu se poziționeze oficial, dar majoritatea membrilor au votat pentru poziționarea împotriva modificării legii fundamentale.

În urnma unor conflicte interne, au mai părăsit USR deputații Oana Bîzgan și Adrian Dohotaru.

Citește și Avocatul Elenei Udrea:Cu siguranţă instanţa nu va dispune extrădarea. Fetiţa are cetăţenie costaricană

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele