Un medic din Vrancea şi-a împărţit salariul cu infirmierele. „De fapt, statul a luat de la necăjiţi şi ne-a dat nouă”

0
medicul Mircea Duţescu
medicul Mircea Duţescu
- Reclama -

Un medic din Vrancea, impresionat de situația colegilor săi care au primit salarii mai mici odată cu aplicarea noilor reglementări legislative, și-a împărțit salariul cu infirmierele. Acest gest a reușit să impresioneze pe toată lumea.

Medicului psihiatru Mircea Duțescu, de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din comuna Dumbrăveni, în urma celor două proteste ale angajațiilor din spital, a decis să-și împartă salariul cu colegii a căror venituri au scăzut.

Gestul ar fi fost apreciat doar de către aceștia dacă una din angajate, profund impresionată și recunoscătoare, nu ar fi postat pe Facebook un mesaj de mulțumire:

“Acesta este un om cu suflet de aur căruia îi dorim ani sănătoși și viața lungă. Mulțumim din suflet domnule doctor pentru gestul dumneavoastră. Nu a făcut nimeni în țară ce ați făcut dumneavoastră pentru noi. Personalul auxiliar medical de la Dumitrești va mulțumește din suflet singurului medic care a împărțit salariul cu noi”, a scris Mona Ramona Stănilă.

citește și Ministerul Sănătăţii susţine renunţarea la trecerea la ora de vară

 

- Reclama -

Medicul nu a dorit să discute prea mult despre gestul său, nici despre ce sumă a fost vorba.

“A fost un cadou amical pe care l-am făcut. A fost o chestie colegială. Este adevărat, am sărit în apărarea acestor necăjiți, pentru că este o nedreptate ce s-a întâmplat. S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere și ni s-au dat nouă, medicilor. De fapt, statul nu a pus nici un ban în plus, ci a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”, a declarat medicul Mircea Duțescu.

Zeci de angajaţi de la Spitalul Dumbrăveni, în special asistente medicale şi infirmiere, au protestat de două ori, recent, în curtea unităţii faţă de pierderile salariale înregistrate. Ei au primit fluturaşii de salarii cu venituri mai mici cu sume cuprinse între 500 şi 800 de lei. Spre exemplu, un brancardier a primit un salariu mai mic cu 500 de lei, iar o asistentă şi-a văzut venitul diminuat cu 800 de lei.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele