Un nou incident la Pasajul Unirii din Capitală. Alt camion blocat în pasaj

0
- Reclama -
Informație de ultima oră! Un autocar a rămas blocat, luni, 5 septembrie, în delimitatorul de la Pasajul Unirii din Capitală.
În jurul 15.20 s-a petrecut incidentul. Evenimentul vine la o zi după ce porțiunea subterană s-a redeschis circulației șoferilor. Lucrările la Pasajul din centrul Bucureștiului au început la data de 19 iunie, au durat două luni și jumătate și au costat 12 milioane de euro.

Incident la Pasajul Unirii din București

Update 21 septembrie, ora 16.01. Un șofer de TIR nu a respectat limita de înălțime afișată la intrarea în Pasajul Unirii din Capitală, recent modernizat, și a intrat cu autoutilitara în subteran, unde a rămas blocat.

Incidentul vine după ce un alt conducător profesionist a pățit la fel, nemaiputând înainta din cauza camionului blocat în poarta metalică montată înainte de intrarea în pasaj. Bărbatul a încercat să dezumfle roțile pentru a putea ieși din pasaj, dar manevra nu a avut succes.

Potrivit Brigăzii Rutiere, camionul circula dinspre Piața Universității. „Au fost aplicate restricții pe sensul către Bulevardul Cantemir, pentru a manevra cu spatele autoutilitara”, au precizat autoritățile. În cele din urmă, oamenii legii au reușit să scoată vehiculul la suprafață.

Update sâmbătă 10 septembrie, ora 17:40.Un autocar cu copii a lovit limitatorul de înălţime. Din fericire, nu au existat victime, iar specialiştii au intervenit de urgenţă la faţa locului. În autocar, se aflau zeci de copii care mergeau spre Buzău. Autocarul a fost prea înalt şi a rămas blocat. Astfel, zeci de minute traficul a fost oprit.

- Reclama -

Încă un incident la Pasajul Unirii după renovare. Un autocar cu 30 de copii  a lovit limitatorul de înălțime

Circulația prin Pasajul Unirii este iarăși posibilă începând de duminică seara (ora 20:00), după renovările care au durat toată vara. Primăria Sectorului 4 s-a ocupat de lucrările de 12 milioane de euro. Iată că, luni după-amiază, deja s-a produs primul incident. Un autocar a rămas blocat în delimitatorul ce dă spre Universitate.

„Mi-am respectat cuvântul dat, așa că redeschidem circulația rutieră în Pasajul Unirii! Am spus că terminam până la începerea anului școlar și asta facem! Diseară, la ora 20:00, vom circula în siguranță în Pasajul Unirii”, a scris primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook.

Un TIR a rupt poarta de fier de la Pasajul Unirii. E al doilea incident în  doar câteva zile

Renovări de 12 milioane de euro

Lucrările de punere în siguranță a Pasajului Unirii au fost începute la jumătatea lunii iunie, au durat două luni și jumătate și au costat 12 milioane de euro. Astfel, s-au izolat infiltrațiile de la nivelul părții carosabile, s-au consolidat pereții, au fost scoase părțile arhitecturare care puteau să cadă și s-au umplut fisurile din pereți cu mortare speciale.

De asemenea, există aproximativ 3000 de panouri metalice, iar rețelele edilitare s-au înlocuit. Totodată, a fost montat un nou sistem de supraveghere video, precum și aparate de ventilație performante, concepute special pentru aerisirea tunelurilor rutiere. Acestea conțin 60 de ventilatoare cu două funcții: se activează când nivelul noxelor devine ridicat și în caz de incendiu, pentru ca fumul să fie scos din tunel.

Se intervine și la podul ce acoperă albia râului Dâmbovița

În paralel, autoritățile din Sectorul 4 al Capitalei fac expertiza și la Planșeul Unirii, podul ce acoperă albia râului Dâmbovița, fiind necesare intervenții asupra structurii de rezistență – stâlpi de susținere și grinzile dintre aceștia.

„Intervenția asupra Planșeului Unirii este una extrem de complexă, iar experții ne vor spune cum trebuie să facem astfel încât să putem evita tragediile și a fi eficienți în demersul nostru. Aceștia au început deja studiile necesare înainte de a ne apuca efectiv de treabă, iar estimarea este că expertiza va dura în jur de 12-18 luni. Acum este clar, lucrurile nu mai pot fi amânate, pentru că situația nu arată deloc bine”, relata edilul Daniel Băluță înainte de începerea lucrărilor de punere în siguranță la Pasajul Unirii.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele