Un nou studiu arată că succesul în educaţie se datorează bagajului genetic

0

Noul studiu publicat în Science of Learning de cercetătorii de la University of Texas din Austin și King’s College London arată că genele au o influență substanțială asupra succesului academic, de la începutul școlii primare până în ultima zi de liceu.

„Circa două treimi din diferențele individuale în succesul școlar sunt explicate prin diferențele în ADN-ul copiilor”, a precizat Margherita Malanchini, o membră a echipei de cercetare. „Totuși, se știu mai puține despre modul în care acești factori contribuie la succesul academic de-a lungul timpului”, a adăugat aceasta.

Malanchini și Kaili Rimfeld, colegul său, au analizat rezultatele testelor de la începutul ciclului primar până la sfârșitul educației obligatorii, pentru mai mult de 6.000 de perechi de gemeni, scrie Phys.

Cercetătorii au aflat că realizările educaționale sunt foarte stabile în timpul școlii, însemnând că mulți studenți care au început bine ciclul primar au continuat să se descurce în toată perioada până la absolvire. Factorii genetici au explicat 70% din stabilitate, în timp ce mediul comun al gemenilor contribuie cu 25%, iar mediul necomun, precum prieteni diferiți sau profesori, contribuie cu 5%.

Citește și Târgul de Carte Gaudeamus 2018 nu va avea invitat de onoare străin

Articolul Un nou studiu arată că succesul în educaţie se datorează bagajului genetic apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: Un nou studiu arată că succesul în educaţie se datorează bagajului genetic

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele