Un parlamentar spune că „Românii se spală în troacă!”

0
- Reclama -

Deputatul Miron Ignat, ales din partea comunităţii ruşilor lipoveni din România, a declarat, potrivit Adevarul.ro, într-un interviu pentru agenţia de presă rusă Tass, că românii au probleme cu igiena, iar lipovenii ar fi fost persecutaţi de-a lungul istoriei.

„Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni în România, dar datele oficiale susţin că sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru că Guvernul subestimează intenţionat numărul minorităţilor naţionale.

Mulţi lipoveni mi s-au plâns că în timpul recensământului au fost convinşi să se declare români. L-am contactat pe prefect, iar acesta şi-a cerut scuze, dar cam atât”, a declarat Ignat pentru TASS, citat de adevarul.ro.

Acesta mai spune şi că în urmă 5-6 ani, Parlamentul României era dominat de oameni cu viziuni pro-occidentale, însă acum „situaţia s-a schimbat, nu mai predomină un sentiment anti-rus şi mulţi spun că ar trebui să fim prieteni cu Rusia, pentru că e un vecin bun”.

Deputatul Ignat a mai spus pentru jurnaliştii ruşi şi că „românii se spală în troacă”. „Românii ne invidiază. Doar lipovenii sunt muncitori. La noi, casele sunt frumoase, peste tot este curat, satele sunt îngrijite. În satele lipovene nu este nicio curte fără baie, pe când românii se spală în troacă”, a mai spus deputatul Ignat.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele