Un preot din Neamț nu-i mai împărtășește pe cei care nu merg la referendum

0

Mesaj incredibil al unui preot din județul Neamț supărat, cel mai probabil, pentru prezența scăzută la referendum. Într-o postare pe Facebook, un preot paroh din comuna Zănești a anunțat că nu va mai împărtăși pe cei care nu participă la vot și că vor trebui să-și caute alt duhovnic, potrivit publicației Știri-Neamț.ro.

”Imi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Impartasanie celor care sunt impotriva lui Hristos! O spun public pentru ca nu are rost sa vii sa-mi spui ca esti crestin ortodox, dar nu votezi pt familie. Cauta-ti alt duhovnic, mult succes! – este mesajul postat de preot pe Facebook, sâmbătă seară (6 octombrie), la ora 20:30.

Minim istoric de prezență la un scrutin electoral s-a înregistrat sâmbătă, în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei.

Abia 5,7% dintre românii cu drept de vot s-au prezentat la urne, adică un număr de 1.046.583 de alegători.

Pentru ca referendumul să fie validat, duminică, în cea de-a doua zi a scrutinului, vor trebui să meargă la urne minimum 24,3% dintre românii cu drept de vot pentru a se întruni pragul de 30% prevăzut de lege.

Aceeași publicație a scris sâmbătă că o secție de votare din județul Neamț are cel mai mare procent din țară la prezența la vot – 125,14%, conform datelor prezentate de BEC la ora 16:00. Este vorba despre secția care se află la Mănăstirea Sihăstria (comuna Vânători-Neamț) iar până la ora 16:00 s-au prezentat 209 persoane, 125 fiind pe liste permanente.

Mai multe persoane din județul Bacău au primit sâmbătă îndemnuri de ieșire la vot de la mănăstirile din județul Neamț. Oamenii au fost stimulați, prin anunțuri SMS, să participe în număr cât mai mare la referendum și să pună ștampila pe “DA”.  Același lucru se petrece și în județul Neamț, clasat pe primul loc în topul județelor din Moldova.

Citește și Nicolae Robu a votat:Sunt nonconformist, dar când e vorba de familie, sunt tradiționalist

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele