Un profesor debutant câștigă mai puțin decât un liftier de la Camera Deputaților – Angajații din Parlament au cele mai mari venituri din bugetul de stat

0
- Reclama -

Profesorii din România au printre cele mai mici salarii nu doar din Uniunea Europeană, ci și din țară. Angajații din Parlament au venituri substanțiale comparativ cu leafa unui profesor începător. Un liftier de la Camera Deputaților primește un salariu brut de 5.128 lei.

Greva generală din învățământ aduce în prim-plan diferențele majore de remunerare a muncii în România. Un profesor începător are unul din cele mai mici venituri din România. Salariile profesorilor sunt mai mici decât ale muncitorilor care lucrează în Camera Deputaților. Spre exemplu, un liftier de la Camera Deputaților câștigă mai mult decât un profesor debutant.

Citește și Şeful unei secții de poliţie, dator vândut după un credit în franci elvețieni

Angajații din Camera Deputaților au meserii precum sudor, ospătar, brutar, grădinar, femeie de serviciu, tâmplar, lăcătuș. Pentru aceste meserii e nevoie doar de, cel mult, școala profesională. Astfel, în timp ce profesorii debutanți câștigă aproximativ 2.800 lei net, având un salariu brut de 5.100 lei, un muncitor de la Camera Deputaților obține un salariu brut de 5.128 lei. „La această sumă se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare de muncă în valoare de 388 – 455 lei. Analiza detaliată poate fi citită în Monitorul de Cluj.

- Reclama -

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

- Reclamă -