Un PSD-ist, autor al ”biografiei” satului natal, trimis de Comisia de Industrii a Camerei Deputaților să discute cu secretarul american al Energiei

0

PSD-istul Octavian Petric, vicepreședinte al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, a participat alături de Liviu Dragnea și Georgian Pop la discuția de marți cu secretarul american al Energiei, Rick Perry, potrivit unui comunicat al instituției. Petric, fost șef de atelier la Cooperativa Constructorul și apoi patron de firmă, și-a luat bacalaureatul la 20 de ani și a absolvit facultatea de drept a unei universități particulare la 43 de ani, potrivit CV-ului oficial.

Petric a devenit cunoscut după ce mai mulți locuitori din Tășnad l-au acuzat că a vrut să le blocheze construcția de case pe motiv că îl deranjau lucrările, așa cum a scris în repetate rânduri presa locală.

Deputatul Petric se mândrește în CV-ul postat pe Camera Deputaților că este coautor al ”biografiei” satului natal, Bicu. Lucrările dedicate unor localități se numesc monografii.

Întrebat de Digi 24 cum a ajuns să termine facultatea la 43 de ani, Petric a explicat că a dat admitere de mai multe ori, dar a picat examenele: „Voiam mai demult, sigur că da, am mai încercat şi nu am intrat. Până la urmă am reuşit, am vrut să îmi închei şi studiile, aşa m-am hotărât să mă înscriu şi să fac şi o facultate. Am făcut şi alte cursuri, am făcut şi Colegiul Naţional de Apărare, am făcut şi Institutul Diplomatic Român, un master la Administrare Justiţie Antidrog”.

Vezi aici un interviu video în care deputatul PSD Octavian Petric încearcă să explice în studioul unei televiziuni locale inițiativele sale parlamentare

Comisia de Industrii, reprezentată de Petric la discuțiile cu secretarul american al Energiei, este una esențială în procesul de adoptare a legii offshore – o lege cerută de toate companiile care au investit în explorări în Marea Neagră, inclusiv două companii americane. În acest moment, legea este discutată de Parlament după ce președintele Iohannis a retrimis-o pentru dezbateri.

Comunicatul de presă al Camerei Deputaților arată că delegația celor trei deputați PSD a discutat cu secretarul Energiei din SUA despre ”componenta de cooperare în sectorul energetic din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA”. Liviu Dragnea a spus în cadrul discuțiilor că ”Este necesară adaptarea strategiei şi politicilor naţionale pentru a răspunde atât cerinţelor de securitate, cât şi celor de mediu, precum şi nevoilor investitorilor şi participanţilor la piaţa energiei. Energia este un element fundamental pentru dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre şi, implicit, a regiunii Europei de Sud-Est, iar România joacă un rol extrem de important în această ecuaţie”, potrivit comunicatului Camerei Deputaților.

Rick Perry s-a aflat în România cu ocazia summit-ului Inițiativei celor Trei Mări.

Citește și Victor Ponta:Carmen Dan are lucruri de grave de ascuns

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele