Un puști din Voluntari are 4 titluri mondiale și 3 europene la karate (AUDIO)

0

Numele lui este Tiberiu Paul Iordache și spune: ”M-am apucat de arte marțiale după ce am văzut filmele cu Bruce Lee și Jackie Chan”.

Tânărul campion a fost prezent în studioul Sport Total FM, în emisiunea „Fluier Final”, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan despre cum a început să practice karate.

Tiberiu este dublu legitimate, în Franța – la Paris Choto Karate și în România – la CSO Voluntari. A câștigat până acum nu mai puțin de patru titluri de campion mondial și trei tiluri de campion european.

În primul rând, karate este un sport care implică foarte multă disciplină, deci acestă disciplină m-a făcut să aleg sportul în loc de învățământ. Autoeducația și disciplina sunt foarte importante, pentru că trebuie să ai timp atât pentru lecțiile de la școală, cât și pentru orele din sala de antrenament. Primul sport pe care l-am practicat a fost tenisul de câmp, pe care l-am început la grădiniță, pe care l-am continuat până școala generală. Imediat după m-am apucat de karate, după ce antrenorul a văzut că am talent și că pot continua pe acest sport la campionate internaționale și am lăsat tenisul deoparte. Din clasa a 6-a mai joc în weekend tenis, dar de plăcere. De mic mă uitam la filme cu Bruce Lee și Jackie Chan, de aceea artele marțiale au devenit pasiunea mea. Aceste filme m-au făcut mai exact să mă apuc de acest sport. Antrenorul meu a fost cel care m-a descoperit ca sportiv, iar primul meu Campionat Mondial a fost la vârsta de 10 ani, unde am obținut locul al 3-lea, după ce înainte am cucerit numeroase medalii și reușeam să ajung pe podium. Munca m-a făcut să-mi dau seama la nivelul la care sunt și m-a făcut să reușesc să am aceste titluri”, a spus Tiberiu Paul Iordache la Radio Sport Total FM.

Discuția integrală poate fi ascultată pe site-ul www.SPTFM.ro sau în înregistrarea alăturată:

https://sptfm.ro/tiberiu-paul-iordache-m-am-apucat-de-karate-dupa-ce-am-vazut-filmele-cu-bruce-lee-si-jackie-chan/

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele