Un român a fost ales primar al unui oraş din Germania

0

Candidatul Uniunii Creştin Democrate (CDU), germanul de origine română Octavian Ursu, a fost ales primar în oraşul Gorlitz, din estul Germaniei.

Toate partidele principale i-au oferit susţinerea lui Ursu pentru a-l învinge pe candidatul partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, relatează Deutsche Welle.

Ursu a obţinut astfel o victorie importantă, câştigând peste 55% din voturi şi depăşindu-l pe Wippel cu peste zece procente.Această cursă pentru primăria din Gorlitz a fost văzută ca un test cheie pentru AfD. Candidatul lor, Wippel, a câştigat prima rundă a alegerilor luna trecută, crescând astfel speranţele susţinătorilor AfD. Drept răspuns, toate partidele principale şi-au anunţat susţinerea pentru Ursu.Ursu a declarat că majoritatea votanţilor au ales „o societate deschisă şi au votat împotriva izolării”. „Sunt fericit. Acum trebuie să ajungem mai aproape de cei care nu m-au votat”, a declarat Ursu, care a fost născut la Bucureşti şi s-a mutat în Germania în 1990.

El a absolvit Conservatorul şi a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la filarmonica din Gorlitz. Ursu a intrat în CDU în 2009 şi în 2010 a preluat conducerea circumscripţiei municipale din Gorlitz a partidului conservator. ÎN 2014 a fost ales în legislativul landului Saxonia, din care face parte Gorlitz, conform DW.

Citeşte şi: Premierul Viorica transmite încurajări pentru premierul Maia

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele