Un tren din Japonia a plecat din stație cu 25 de secunde mai devreme iar compania îşi cere scuze

Informateca

O companie de transport feroviar din Japonia şi-a cerut scuze după ce unul dintre trenurile sale a plecat din staţie cu 25 de secunde mai devreme, în al doilea astfel de caz petrecut în ultimele luni, informează BBC, citat de Agerpres.

„Neplăcerile importante cauzate clienţilor noştri sunt cu adevărat inexcuzabile„, a precizat compania în urma incidentului.

Dacă în luna noiembrie, într-un caz similar, un tren a părăsit staţia cu 20 de secunde mai devreme, de data aceasta a fost vorba de o „grabă” de 25 de secunde.

Potrivit publicaţiei Japan Today, conducătorul trenului a crezut că vehiculul urma să părăsească gara Notogawa, vineri, la ora 07:11, în loc de ora programată 07:12.

După ce a închis uşile trenului, cu un minut mai devreme, conductorul a realizat greşeala şi ar fi putut evita situaţia jenantă, însă pentru că nu a văzut niciun pasager pe platformă a decis să lase lucrurile aşa şi să se pună în mişcare mai devreme – devansând cu 25 de secunde momentul plecării.

Incidentul survine în contextul în care trenurile japoneze au reputaţia de a fi extrem de punctuale şi în care se pare că mai existau pasageri care sperau să urce în respectivul tren. Ei s-au plâns companiei feroviare, iar aceasta a fost nevoită să îşi ceară scuze.

Citeşte şi Trenurile CFR Călători au avut, în 2017, întârzieri de aproape 9 ani

Şi în cazul din luna noiembrie, conductorul trenului – care făcea legătura dintre oraşele Tokyo şi Tsukuba – a încurcat orele de plecare, însă atunci niciun pasager nu a ratat îmbarcarea.

Paralel, în România lucurile stau exact invers, trenurile având mari întârzieri, viteza medie fiind în jur de 40 de kilometrii pe oră iar scuzele din partea celor responsabili pentru această neplăcere fiind aproape inexistente.

Citeste si...  Evghenia Guţul, agentul putinist, a câştigat alegerile pentru funcţia de başcan al Găgăuziei

În România, de asemenea, circulă foarte multe trenuri foarte vechi, o parte semnficativă dintre ele fiind puse în funcţiune prima dată acum câteva decenii bune. Condiţiile atât cele exterioare, cât în special cele interioare, sunt de cele mai multe ori jalnice, cu mult inferioare standardelor ţărilor U.E.

De Vlad Mitu


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *