Un ungur salvează onoarea unui român, FRF nu a reușit

Așadar, astăzi „je suis” este românesc

1

Sub titlul „Je suis român”, jurnalistul Pataki Tamásl a acuzat corectitudinea politică din jurul scandalului de rasism creat de arbitrul român Sebastian Colțescu. Toți știm cum FRF și opinia publică europeană nu au reușit decât să se lamenteze. La meciul Paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir, arbitrul român a vorbit ca un incult, nu ca un xenofob.

 

„Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârși cariera lui”, scrie ziaristul maghiar Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară).

Pataki Tamásl mai spune că gestul arbitrului român i-a dat ocazia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan să vorbească despre „fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște fete plângăcioase, sensibile, care plâng pentru dreptate”.

Pataki Tamás subliniază că Sebastian Colțescu nu l-a catalogat altfel pe antrenorul secund al formaţiei Istanbul Bașakșehir, ci doar l-a indicat ca fiind „cel negru”.

Vezi și Erdogan continuă atacurile la adresa Franței, acum ”pe spinarea” lui Colțescu

El face o paralelă și spune că dacă negru în „Black Lives Matter” este în regulă, atunci și „negru” din limba română poate fi folosit fără problemă.

Ziaristul maghiar concluzionează: „Așadar, astăzi „je suis” este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția gândirii și rasismului să revolte”.

Vezi și Scandal rasist în Liga Campionilor cu un român în centru

Arbitrul român Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după ce, la începutul partidei PSG – Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor, i-a cerut centralului Ovidiu Hațegan să îi dea un cartonaș galben pentru proteste lui Pierre Webo, indicându-l pe fostul atacant camerunez folosind cuvintele „ăla negru”.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele