Ungaria și Serbia și-au redeschis parțial granița

Cetăţenii sârbi şi ungari vor putea circula în cele două ţări fără a fi plasaţi în carantină la întoarcere în ţările lor de origine

0
- Reclama -

Ungaria şi-a redeschis frontiera sa sudică pentru cetăţenii sârbi şi ungari, începând de luni dimineaţa, orele locale 10:00, a anunţat şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto într-o conferinţă de presă susţinută la punctul de trecere a frontierei Roszke.

 

Făcând acest anunţ după ce a discutat cu ministrul sârb pentru integrare europeană Jadranka Joksimovic şi cu liderul Alianţei Maghiarilor din Vojvodina (VMSZ), Istvan Pastor, şeful diplomaţiei ungare a subliniat că redeschiderea frontierelor le va permite familiilor şi comunităţilor locale să se reconecteze, iar relaţiile economice vor avea şi ele de câştigat.

Ungaria a decis să răspundă cu reciprocitate după ce o măsură similară a fost luată de Serbia vineri, a spus Szijjarto, adăugând că pandemia cu noul tip de coronavirus se află sub control în ambele ţări, ceea ce a permis relaxarea restricţiilor.

Cetăţenii sârbi şi ungari vor putea circula în cele două ţări fără a fi plasaţi în carantină la întoarcere în ţările lor de origine.

- Reclama -

Proiect de lege în Austria: ungurii nu mai primesc bani de la austrieci

Această decizie survine după o redeschidere graduală a altor frontiere ale Ungariei, care permite acum unele deplasări chiar dacă restricţiile nu au fost ridicate în totalitate.

Ungaria a înregistrat până luni 3.756 de cazuri de contaminări şi 491 de decese de COVID-19.

Szijjarto a reiterat de asemenea poziţia fermă a Ungariei conform căreia Serbia îşi are locul în Uniunea Europeană. El a spus că Ungaria va continua să-şi ţină frontierele închise pentru migranţii ilegali, ceea ce constituie piatra de temelie a cooperării ungaro-sârbe.

Ungaria a fost obligată să-şi închidă săptămâna trecută „zonele de tranzit” puternic întărite de-a lungul frontierei sale cu Serbia, după ce Curtea Europeană de Justiţie a decis că această practică este ilegală.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele