Ungaria vrea să modifice Constituţia în sprijinul ”familiei”

0

Guvernul ungar a depus în Parlament un proiect de amendare a Constituţiei pentru ca aceasta să prevadă că ”mama este o femeie, tatăl este un bărbat” şi care să definească sexul ca fiind numai cel de la naştere.

 

”Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica în funcţie de sex”, scrie în proiectul textului trimis Parlamentului de către ministrul ungar al Justiţiei Judit Varga.

”Educaţia este asigurată conform valorilor bazate pe identitatea constituţională a Ungariei şi cutura creştină”, se mai arată în document.Începând din mai, înscrierea unei schimbări de sex la starea civilă este deja interzisă în mod legal în această ţară membră a Uniunii Europene (UE) şi NATO, al cărei premier, Viktor Orban, aflat la putere neîntrerupt de zece ani, promovează ”iliberalismul”.

Acest nou proiect de modificare a Constituţiei intervine în contextul în care Budapesta se opune proiectului unui mecanism care condiţionează alocarea fondurilor europene de respectarea Chartei europene a drepturilor fundamentale, care garantează între altele drepturile minorităţilor sexuale şi de gen.

”Fără penali în funcții publice” mai are de așteptat din lipsă de cvorum

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele