UNIFARM: penalul Adrian Ionel se declară nevinovat

Adrian Ionel a ocupat ilegal funcția de director general al UNFARM, în calitate de membru în consiliul de administrație al companiei, s-a votat singur

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că-l va demite pe directorul UNIFARM, dacă board-ul firmei nu-l va înlocui rapid din funcție.

UPDATE: Directorul Unifarm, acuzat de DNA că a cerut mită 760.000 de euro în plină pandemie

DNA îl acuză de asemenea de abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență. Pentru mita promisă, Adrian Ionel ar fi semnat cu o firmă din Turcia, un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale. Iar când au fost livrate, materialele de protecție s-au dovedit de o calitate mult mai slabă decât cea prevăzută în contract.

Când firma furnizoare din Turcia nu a mai plătit comisionul de 18% negociat de intermediar, așa că Adrian Ionel a decis, unilateral, rezilierea contractului după ce a fost livrată prima tranșă, un milion de măști și 26.000 de combinezoane în valoare totală de 2,38 milioane de lei.

Evident că, la fel ca mulți alți penali, Adrian Ionel, se declară nevinovat.

Anchetatorii au descoperit că, de aproape patru ani, Adrian Ionel a ocupat ilegal funcția de director general al UNFARM. Practic, în calitate de membru în consiliul de administrație al companiei, s-a votat singur pentru a ocupa funcția de director general și, implicit, a încasat ilegal salarii în valoare totală de aproape jumătate de milion de lei.

Corpul de Control al ministrului Sănătății face de mai multă vreme verificări la UNIFARM, inclusiv în privința achizițiilor pentru combaterea COVID-19. În orice caz, Nelu Tătaru e gata să-l demită pe Adrian Ionel.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Noi am avut în ultima lună Corpul de control la UNIFARM, la fel cum a fost şi de la Ministerul de Finanţe în urma unor sesizări, dar organul care conduce este Consiliul de Administraţie. Noi am făcut solicitarea de întrunire a acestui CA. În măsura în care nu se ia o decizie, voi solicita demiterea atât din funcţia de director general, cât şi din Consiliul de Administraţie a domnului Adrian Ionel.”

Adrian Ionel a fost plasat sub control judiciar, nu are voie să își exercite funcțiile de la UNIFARM, să iasă din Ilfov sau să ia legătura cu părțile din dosar.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele