UPDATE: Surpare într-o galerie la Mina Lupeni. Doi mineri răniți și unul decedat

0

UPDATE: Al treilea miner blocat în subteranul Minei Lupeni – unde s-a prăbuşit tavanului unei galerii- a fost scos la suprafaţă decedat, vineri dimineaţă, după 15 ore de căutări ale salvatorilor. Primul miner scos din subteran are multiple traumatisme şi fracturi şi a fost transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca, în timp ce al doilea miner are răni uşoare, fiind dus la Spitalul Petroşani.

Citiți și Surpare într-o galerie la Mina Lupeni. Trei mineri au fost daţi dispăruţi

La momentul incidentului, în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze. Tavanul galeriei, unde minerii făceau lucrări de consolidare, s-a surpat pe o lungime de aproximativ 16 metri. Ei se aflau la o adâncime de 400 de metri. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, cel de al treilea miner a fost găsit în jurul orei 5.00, s-a încercat resuscitarea la faţa locului, însă fără succes, apoi a fost scos la suprafaţă şi a fost declarat decesul.

Minerul avea 38 de ani.

Operaţiunea de salvare de la Mina Lupeni – unde s-a surpat tavanul unui abataj – a durat mai bine de 15 ore.

Primul miner scos din subteran a fost găsit în stare gravă, având multiple traumatisme şi fracturi, şi a fost transportat în comă indusă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Floreasca. Al doilea miner scos din subteran are răni uşoare, fiind dus la spitalul din Petroşani.

La momentul surpării, în galerie se aflau 11 mineri, opt dintre ei reuşind să se salveze.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, aflat la Mina Lupeni de joi după-amiază, a spus că va fi făcută o anchetă „exigentă” în acest caz.

El a spus că, chiar dacă în ultimii ani Complexul Energetic Hunedoara a fost subfinanţat, în acest an, datorită unei situaţii economice mai bune a companiei, a existat posibilitatea achiziţiei de echipamente, urmând să se verifice în ce măsură s-a făcut acest lucru.

Petcu urmează să se întâlnească, vineri dimineaţă, cu cei cei opt mineri care au reuşit să se salveze din subteran după prăbuşirea tavanului galeriei, precum ;i cu conducerea minei.

Trei mineri de la Mina Lupeni au fost daţi dispăruţi după ce s-a surpat tavanul abatajului în care lucrau, iar la ora transmiterii acestei ştiri echipele de salvatori intervin la faţa locului. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că la momentul incidentului în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze. Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi ar fi în viaţă, el precizând că există în continuare pericolul surpării.

Citiți și O maşină a explodat în centrul municipiului Braşov din cauza instalaţiei GPL, şoferul fiind rănit

Operaţiunea de salvare la Mina Lupeni – unde trei mineri sunt daţi dispăruţi – continuă, însă există în continuare pericolul surpării, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely.

Prefectul judeţului Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat pentru News.ro că există indicii că cei trei mineri surprinşi în subteran la Mina Lupeni ar fi în viaţă şi că operaţiunea de salvare a lor continuă.

”Operaţiunea de degajare a surpării continuă. Deja există semne că cei trei mineri sunt în viaţă, se aud zgomote şi voci. Se intervine în acest moment şi se caută să se ajungă pe calea cea mai scurtă. Personal, sper că într-o oră să se rezolve chestiunea aceasta. Ceea ce este important de spus este că există pericolul surpării în continuare”, a declarat prefectul Fabius-Tiberiu Kiszely.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că la locul incidentului se execurau lucrări de consolidare.

”Din câte am înţeles, acolo unde a avut loc surparea erau nişte lucrări de susţinere, de consolidare. La asta se lucra”, a declarat prefectul.

El a mai spus că la Mina Lupeni urmează să sosească şi un elicopter SMURD.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele