Ușor pe arătură: Dan Barna crede că dacă ar fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat

0

Dan Barna susține că dacă el ar fi fost preşedintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi.

”România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(…) De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei. Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional”, a răspuns Dan Barna, care a completat că ”oamenii caută disperaţi nişte încredere şi nişte speranţă”.

”Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară. Preşedintele Iohannis reprezintă vechea clasa politică. Este un om bun, este un om în regulă, dar el face parte, în realitate, din vechea clasă politică care a adus România aici. Pentru că lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor-uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură. Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”, a afirmat Dan Barna.

Citește și: Băsescu crede că ALDE și ProRo ”sunt formate din scursuri din celelalte partide”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele