USR a depus peste 500 de amendamente la proiectul bugetului de stat

0
bode psd usr
- Reclama -

Parlamentarii USR au depus peste 500 de amendamente la proiectul bugetului de stat, anuţă luni formaţiunea. Liderul USR Cătălin Drulă spune că bugetul pe 2023 este un buget inflaţionist şi mincinos, iar risipa şi iresponsabilitatea fiscală a PNL-PSD continuă.

 

”Bugetul de stat pe anul 2023 pe care PSD şi PNL vor să îl adopte pe repede-înainte vine cu creşteri de cheltuieli pentru a păstra toate privilegiile şi sinecurile politicienilor de la putere. USR a depus peste 500 de amendamente care vizează eliminarea pensiilor speciale şi transparentizarea PNDL 3, sprijinirea prosumatorilor din România să producă energie. Parlamentarii USR au mai depus amendamentele pentru creşterea bugetului medicinei de familie, pentru a asigura masă caldă şi transport gratuit tuturor elevilor, pentru a reduce impozitarea muncii şi pentru a continua proiectele importante de infrastructură”, arată USR.

USR precizează că bugetul are cifre umflate şi estimări nerealiste, fiind fundamentat pe prognozele aceluiaşi Institut Naţional de Statistică responsabil pentru măsluirea cifrelor privind creşterea economică din 2022.

”Cheltuielile statului vor creşte semnificativ în 2023: cheltuielile de personal cresc cu 3,59 miliarde lei mai mult, cheltuielile cu bunuri şi servicii cresc cu peste 3,5 miliarde lei. Totul din banii obţinuţi din taxele şi impozitele pe care le plătesc cetăţenii şi firmele. Această creştere de cheltuieli în plină criză este o sfidare la adresa românilor care o duc din ce în ce mai greu, sufocaţi de inflaţie, de facturi şi de rate mari”, mai spune USR.

- Reclama -

USR cere coaliției PSD-PNL-UDMR să explice ce se va întâmpla cu facturile la energie de la 1 ianuarie 2023

Totul este însă prezentat în mod mincinos în proiectul de buget drept o scădere, prin raportare la un PIB umflat cu aproape 156 de miliarde de lei (de la 1.396,2 miliarde lei în 2022 la 1.552,1 miliarde lei proiecţia pe 2023), mai acuză formaţiunea.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele