USR critică declarațiile lui Orban privind salariile din IT

0

Deputatul USR, Cătălin Drulă, răspunde afirmaţiilor liderului PNL, Ludovic Orban, privind eliminarea facilităţilor fiscale pentru IT-işti spunând că aceasta ar fi o imensă prostie.

“Eliminarea facilităţilor fiscale pentru ITişti ar fi o imensă prostie cu efect economic net negativ”, afirmă Drulă, preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor de la Cameră.

El argumentează că “ar muta în buzunarul statului nişte bani care altfel rămân în economia privată”.

“IT-iştii cheltuiesc acei bani (pe care i-ar lua statul) pe servicii şi bunuri susţinând alte industrii”, remarcă deputatul USR.

De asemenea, în opinia lui Cătălin Drulă, o astfel de măsură ar lovi în competitivitatea unei industrii unde costul principal este cel cu forţa de muncă, ceea ce înseamnă mai puţine centre de dezvoltare deschise în România, relocări, locuri de muncă lipsă.

Totodată, ar însemna mai multă emigrare decât acum (“brain drain”).

“Locurile de muncă din Vest devin şi mai atractive prin comparaţie. Efectul net ar fi mai puţini bani pentru bugetul de stat (deci exact invers decât cel urmărit) şi mai puţini bani în economia privată. De ce am vrea să luăm tesla şi să ne lovim în felul ăsta?”, conchide el.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Mediaş că nu i se pare normal ca angajaţii din domeniul IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit.

“Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-işti. Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România”, a declarat Orban.

El a susţinut că a fost o perioadă în care oamenii erau stimulaţi să se ducă spre zona de IT, iar acum nu i se pare normal.

Citeşte şi Orban: niciun lider politic nu mai are voie să îndrăznească să vorbească despre amnistie, graţiere

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele