Dan Barna: Dragnea, jos mâinile de pe Armata Română!

0

Uniunea Salvați România condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, se arată într-un comunicat al partidului.  USR face un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaților și conducerea Monitorului Oficial să respecte legea și să publice actul normativ emis de președintele Klaus Iohannis. Până la ora publicării acestui articol, decretul nu a apărut în Monitorul Oficial.

“Acest ultim atac al PSD, ilegal, asupra comenzii Armatei romane inclusiv prin blocarea actelor semnate de șeful statului este de o gravitate extremă. O încercare de destabilizare, o trădare brutală a intereselor statului român, cu consecințe penale grave pentru cei care stau în spatele acestor manevre. PSD trebuie să înțeleagă că armata este a României nu a PSD-ALDE iar conducătorul suprem al armatei este Președintele României. Armata României face parte din NATO și este aliniată la doctrina de apărare a coaliției. Șeful PSD nu o va putea destabiliza oricare îi sunt interesele personale pentru care sacrifica cu inconștiență poziția țării noastre.”, transmite președintele USR Dan Barna.

USR subliniază că destabilizarea conducerii Armatei României este un atentat la siguranța statului și susține că ”responsabilitatea juridică directă pentru acest blocaj grav și ilegal stă pe umerii conducerii Monitorului Oficial”. Dacă situația de blocaj va continua, USR anunță că va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntați cu rigorile legii.

”Ordinul lui Liviu Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz în serviciu, șeful Camerei Deputaților trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituțiilor statului în fruntea cărora se află. De asemenea, inițiativa civică Fără Penali în funcții publice este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajații Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături”, mai susține USR în comunicat

”Înțelegem astăzi mai bine încercarea de modificare a definiției abuzului în serviciu din Codul Penal, care a fost declarată neconstituțională de CCR în urma contestației USR. Liviu Dragnea nu doar că vrea să scape de dosarele penale, dar vrea să-și subordoneze statul, abuzând de funcția pe care o deține, în deplină impunitate”, se mai arată în luarea de poziție a Uniunii Salvați România.

Citește și Sondaj IMAS: PSD scade în premieră sub PNL! Partidul lui Cioloș stagnează! PRO România continuă să crescă și intră lejer în Parlament

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele