USR îi cere Gbriele Firea suspendarea licitației pentru achiziția de motociclete pentru Poliția Locală

0

USR Bucureşti îi cere primarului general Gabriela Firea să suspende o procedură de licitaţie în urma căreia ar urma să fie achiziţionate opt motociclete în valoare totală de 1,2 milioane de lei de către Poliţia Locală Bucureşti.

“Ce face Poliţia Locală cu astfel de motociclete? Greu de zis, de vreme ce poliţiştii locali nu au atribuţii legate nici de circulaţia rutieră, nici de intervenţia în situaţii de urgenţă semnalate prin 112. Însă problema nu este legată doar de utilitatea motocicletelor şi de preţul lor, ci mai ales de detaliile trecute în caietul de sarcini. Sunt extrem de puţine motociclete care pot respecta exigenţele impuse în documentaţia procedurii de achiziţie. De exemplu: se cere ca motorul să fie de 129 cai putere, iar transmisia să fie tip arbore cardanic. De ce ar avea nevoie poliţiştii locali de motoare atât de puternice sau cu ce i-ar încurca transmisia pe lanţ, nimeni nu ştie. Poate doar cei care au întocmit caietul de sarcini cu gândul la un anumit furnizor şi la un anumit model de motocicletă”, au scris reprezentanţii USR Bucureşti, pe Facebook.

Ei au cerut primarului general să suspende licitaţia deoarece “se risipesc inutil” banii bucureştenilor.

“Cerem Gabrielei Firea să suspende imediat această procedură prin care se risipesc inutil banii bucureştenilor. Poliţia locală nu are nevoie de motociclete de câte 31.000 de euro. Are nevoie, ca de altfel toată municipalitatea, de o conducere care să se gândească mai mult la bucureşteni şi mai puţin la interesele personale”, au completat USR se arată în postare.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele