USR îl acuză pe ministrul de Finanțe că nu are răspunsuri la temele grave

1
- Reclama -

Invitat de USR la „Ora Guvernului”, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, nu a avut răspuns la întrebările cu adevărat relevante pentru starea finanţelor româneşti şi a economiei ţării, precizează USR, într-un comunicat de presă.

 

USR a considerat că „este necesar ca ministrul Finanţelor să explice care sunt măsurile pe care le are în vedere, în condiţiile în care situaţia economică a ţării se deteriorează rapid: reducerea prognozei de creştere economică pentru 2022: la 4,2% faţă de 5,1%, în condiţiile în care bugetul a fost construit pe o prognoză de 4,6%; creşterea rapidă a costurilor la care se împrumută România, la o dobândă de 5,4%, de 12 ori mai mult decât vecinii din Bulgaria (0,5%) precum şi creşterea continua a preţurilor, care îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici”, potrivit sursei citate.

La dezbaterile din Senat, la Ora Guvernului, senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor, a arătat că măsurile propuse de actuala coaliţie de guvernare „au venit prea târziu, prea puţin, prea timid, sub forma unui powerpoint”.

„România are cel mai scăzut rating de ţară din UE, existând chiar riscul ca România să fie retrogradată sub nivelul considerat sigur pentru investitii. Să ştiţi că România a avut şi rating-uri mai bune. De ce România se împrumută atât de scump, mai scump decât economii cu credibilitate mai scăzută? De ce ati exprimat valoarea voutcherelor în EURO? Oare pentru ca abia peste câţiva ani veţi plăti aceste voutchere, când vom fi în zona euro? Aţi uitat să creşteţi pensiile, salariile, nu aţi finanţat transportul elevilor, nu aţi extins programul Masa Caldă, şi multe altele”, a afirmat Anca Dragu.

- Reclama -

Estonia şi Letonia afirmă că Rusia a comis genocid

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele