USR Plus în line dreaptă pentru desființarea a 16 companii municipale înființate de Gabriela Firea

0

USR Plus în line dreaptă pentru desființarea a 16 companii municipale înființate de Gabriela Firea. USR Plus a depus la Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) un proiect de hotarare care are ca scop demararea procedurilor de dizolvare si lichidare a 16 dintre companiile municipale infiintate nelegal de catre fostul primar Gabriela Firea si PSD. Consiliera generala Ana Ciceala a anunțat astăzi că depus proiectul in numele grupului politic Alianta USR PLUS.

 

Sunt vizate companii care au cheltuit sute de milioane de euro, însă nu au furnizat rezultate sau, mai rău, nu au reușit să se facă nici măcar treaba pentru care au cheltuit banii.

Sunt vizate de dizolvare si si lichidare voluntara prin acest proiect urmatoarele companii municipale:

Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA, Compania Municipala Agrement Bucuresti SA, Compania Municipala Tehnologia Informatiei Bucuresti SA, Compania Municipala Sport pentru toti Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA, Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti SA, Compania Municipala Paza si Securitate Bucuresti SA, Compania Municipala Imobiliara Bucuresti SA, Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde Bucuresti SA, Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat Bucuresti SA, Compania Municipala Cimitire Bucuresti SA.

Vezi și Angajat al unei companii municipale: Eu ştiu că au fost ilegale de la început!

Companiile municipale au functionat ca o primarie paralela si trebuie desfiintate cat mai repede pentru ca sunt o gaura neagra pentru bugetul Capitalei, arata un comunicat de presa al Aliantei USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, in fiecare luna se platesc salariile unor sefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legatura cu interesul public.

In afara de faptul ca sunt inutile si toaca bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic in comun. Fiecare in parte are o situatie diferita. De exemplu, unele companii dubleaza directii si servicii din Primarie, altele dubleaza servicii ce pot fi accesate la preturi mai bune de pe piata libera, iar altele furnizeaza utilitati. Apoi, unele dintre companii au bunuri de folosinta indelungata in patrimoniu, altele au imobile si altele pur si simplu au risipit banii.

Desigur, procesul desfiintarii lor va tine cont de aceste particularitati. Evident, activele care pot fi preluate la Primarie sau subordonate si care sunt necesare, vor fi preluate. Consilierii USR PLUS propun asadar Consiliul General demararea procedurilor legale pentru desfiintarea lor de indata.

Vezi și Dan Barna după victoria USR în instanță împotriva lui Firea: „E o veste bună, e extraordinar. Acelea erau niște companii pentru devalizarea bugetului Municipiului București”

„Companiile au functionat ca niste samsari de bunuri si servicii si au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumparat scump prin incredintare directa de la tot felul de clienti politici si au vandut chiar si mai scump catre Primarie si institutiile din subordine. Am avertizat ca asta urma sa se intample, ca pe langa infiintarea lor ilegala avem si o distorsionare concurentiala a pietei, insa, din pacate, administratia Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucurestenilor au fost deturnati, nu doar prin sutele de milioane de euro date ca imprumuturi si majorari de capital catre companii, ci si prin aceste contracte extrem de nocive, a caror valoare totala este de 6,3 miliarde de lei. Demaram, astfel, toate procedurile legale pentru ca aceste cheltuieli nejustificate din bani publici sa inceteze”, a afirmat Ana Ciceala, conform sursei mentionate.

Vezi și Buget și salarii de multinațională la Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele