Un nou vaccin anti COVID în ultima fază de testare

0
vaccin
- Reclama -

Compania americană de biotehnologie a anunţat că a început în Marea Britanie un test clinic de ultimă fază al vaccinului său împotriva COVID-19.

 

Testul vizează să includă 10.000 de participanţi între 18 şi 84 de ani.

„Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 şi dat fiind că va continua probabil să fie ridicat în Regatul Unit, suntem optimişti că testul clinic va beneficia de o recrutare rapidă şi în scurt timp va produce rezultate despre eficienţa” vaccinului de la Novavax, a declarat într-un comunicat directorul de cercetare şi dezvoltare al companiei, Gregory Glenn.

Este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanţi, dintre care în general jumătate primesc un placebo şi restul vaccinul.

- Reclama -

Coronavirus: teste pentru vaccin pe voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat în UK

Proiectele occidentale cel mai avansate sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universităţii Oxford, de Pfizer şi de Moderna. Proiecte chineze şi ruseşti au atins, de asemenea, ultima fază a testelor.

Novavax este una din cele şase companii care au fost finanţate cu mai multe sute de milioane de dolari de la guvernul american şi a cincea care intră în faza a treia. Ea a primit peste 1,6 miliarde de dolari din bugetul SUA pentru a finanţa producţia a 100 de milioane de doze.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele