Vaccinul anti coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinovac Biotech are o eficienţă de 78%

0

Vaccinul anti coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinovac Biotech are o eficienţă de 78% pe baza testelor desfăşurate în Brazilia, potrivit unei surse apropiate studiului, astfel încât este cu un pas mai aproape de a primi aprobarea pentru utilizarea sa în cea mai mare ţară sud-americană, transmite Reuters.

Rezultatele, urmărite îndeaproape şi de alte ţări care doresc să înceapă inoculările cu vaccinul Sinovac, vin după ce cercetători turci anunţau în decembrie că vaccinul are o eficienţă de 91,25% pe baza unei etape intermediare de testare.

Vezi și Vaccinul Moderna, imunitate de cel puțin doi ani împotriva coronavirus

Brazilia şi Indonezia, ţările cu cele mai mari rate ale cazurilor de Covid-19 din America Latină şi respectiv Asia de Sud-Est, pregătesc în cursul acestei luni lansarea campaniilor de vaccinare cu acest produs denumit CoronaVac.

Deşi eficienţa vaccinului CoronaVac este inferioară celei de peste 90% a vaccinurilor produse de Moderna şi de Pfizer Inc. alături de partenerul său BioNTech SE, avantajele sale sunt legate de faptul că poate fi transportat mult mai uşor şi poate fi păstrat în frigidere obişnuite.

Sinovac a mai încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri cu ţări ca Turcia, Chile, Singapore, Ucraina şi Thailanda.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele