Val de plecări din PNL înspre partidele coaliției aflate la putere, înaintea moțiunii de cenzură

0
- Reclama -

Cu puțin timp înaintea votului din parlament pentru moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern, mai mulți membrii PNL trec de partea puterii. 

Viceliderul deputaţilor ALDE Marian Cucşa a anunţat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor că Olteanu nu va mai activa în grupul PNL, ci în grupul ALDE. Daniel Olteanu a fost ales pe listele PNL şi este parlamentar de Vaslui.

Nu mai departe de acum 2 zile, o senatoare PNL Siminea Mirea trecea de partea coaliției, în PSD.

”Există un partid unde libertatea de expresie trebuie să fie principiul fundamental. Acesta este Partidul Național Liberal. Nu complotez în niciun fel împotriva interesului partidului, nu am plecat la ALDE, nu sunt membru PSD! Verificați și din alte surse, iar răspunsul va fi la fel! Avem problemele noastre și nu trebuie să le ascundem! Există o iritare legată de faptul că la putere sunt alții, dar acesta este jocul. Așa cum vă spuneam în 2016, noi am spus adevărul și poate nu am fost destul de convingători, pentru ca oamenii să ne aleagă. Alții au mințit, dar au mințit bine, și vedeți și dumneavoastră care este situația astăzi în țară. Nu trebuie să rămânem în proiecte legate de excluderea unor oameni din partid, nu construiești atunci când dai jos!”, spunea senatoarea PNL, în luna mai, într-un ziar local.

Coincidența face ca aceste plecări să aibă loc cu puțin timp înaintea votului moțiunii de cenzură contra guvernului Dăncilă, depusă de PNL+PMP+USR.

- Reclama -

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi dezbătută şi votată, astăzi, în plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi.

În acest moment, PNL, USR şi PMP au împreună doar 153 de parlamentari.

Astăzi Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu susține moțiunea de cenzură. Acesta a mai adăugat că parlamentarii UDMR vor ieși din sala plenului în momentul în care se va vota moțiunea de cenzură.

Citește și Deputații PSD și ALDE au aprobat acapararea a 9 miliarde de lei și a celor mai importante companii de stat

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele